­ Madeleine Witte-Vrees beste Nederlandse bij EK Dressuur - KNHS

Madeleine Witte-Vrees beste Nederlandse bij EK Dressuur

Geplaatst op 26 augustus 2017 in Dressuur & Para

Op de laatste dag van het EK Dressuur in het Zweedse Gothenburg is vandaag de Kür verreden. Voor Nederland kwamen Madeleine Witte-Vrees en Diederik van Silfhout aan de start. Zij eindigden op respectievelijk een 8e en 15e plaats. De Duitse Isabelle Werth won goud. Haar landgenoot Sönke Rothenberger kreeg het zilver omgehangen. Met zijn Nederlandse achtergrond en Nederlandse paard zat er nog een mooi oranje tintje aan deze medaille.

Ook al liep niet alles volgens plan, Madeleine Witte-Vrees kijkt toch met trots terug op de laatste proef en het gehele EK. ”Het was niet m’n beste kür ooit, maar er zaten ook hele mooie dingen in”, vertelt de amazone. “Toen ik klaar was dacht ik gelijk, voor de 80% heb ik net een stukje extra nodig. Het was geweldig om voor Nederland uit te mogen komen. Dat is de droom van iedere ruiter. Ik heb er in het verleden heel vaak dichtbij gezeten, dat het nu is gelukt is geweldig. Helaas had ik op de eerste dag een beetje veel fouten. Natuurlijk ga je met het land voor een medaille, maar het gaat niet altijd precies zoals je wilt. Toch kijk ik dik tevreden terug op dit gezellige, leuke en geweldige evenement.”

Ook Diederik van Silfhout heeft vrede met de resultaten. “Four Seasons is nog een jong en onervaren paard. In de laatste proef was het kwartje echt op. Op het voorterrein had ik al rustig aan gedaan en veel gestapt. Maar het was gewoon klaar. Dan kom ik nog wel een soort van foutloos door de proef heen, behalve dan de galopserie, maar meer niet. Dat kan ik hem ook niet kwalijk nemen. Ik was gewoon de druk kwijt die je nodig hebt. De eerste twee dagen hield hij het heel goed vol. Vandaag bleef hij wel super braaf zijn werk doen, maar het mooie is er dan af.“

Zilveren medaille met een oranje randje
Sönke Rothenberger was de ster van de wedstrijd. Zijn paard Cosmo werd gefokt door Stan Serrarens uit het Limburgse Stramproy, Sönke’s moeder Gonnelien Gordijn-Rothenberger is Nederlandse en zijn vader Sven reed na zijn huwelijk met Gonnelien ook jaren met veel succes voor Nederland. “Ik ben half Nederlands inderdaad en kom al sinds mijn ponytijd voor Duitsland uit. Maar aan deze zilveren medaille zit een oranje randje”, laat Rothenberger weten.

Uitslag Grand Prix Kür EK Dressuur Gothenburg:

Goud: Isabell Werth (Dui) – Weihegold, 90.982%
Zilver: Sonke Rothenberger (Dui) – Cosmo, 90.614%
Brons: Cathrine Dufour (Den) – Atterupgaards Cassidy, 84.561%

 1. Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) – Cennin, 77.511%
 2. Diederik van Silfhout (Lunteren) – Four Seasons, 72.657%

Kijk hier voor de uitslagen.

Bekijk hier de samenvatting van NOS.

Meer informatie op www.gothenburg2017.com

Categorie: Ek Dressuur

Ander Nieuws

 • TeamNL dressuur wint met overmacht de Nations Cup op CHIO Rotterdam
  TeamNL dressuur wint met overmacht de Nations Cup op CHIO Rotterdam
 • Baars, Van Doremalen, Gijsen en Kikkert winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Exloo
  Baars, Van Doremalen, Gijsen en Kikkert winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Exloo
 • Winnende Dinja van Liere voert TeamNL dressuur aan in Nations Cup CHIO Rotterdam
  Winnende Dinja van Liere voert TeamNL dressuur aan in Nations Cup CHIO Rotterdam