­ Madeleine Witte-Vrees naar derde plaats in Wereldbekerkwalificatie - KNHS

Madeleine Witte-Vrees naar derde plaats in Wereldbekerkwalificatie

Geplaatst op 19 februari 2017 in Dressuur & Para

In het Duitse Neumünster heeft Madeleine Witte-Vrees met haar hengst Cennin een mooie derde plaats behaald in de wereldbekerkwalificatiewedstrijd. Vrees scoorde 77.765%, de wedstrijd werd gewonnen door de Duitse Isabell Werth die met Don Johnson FRH 82.455% liet noteren. Een knappe vijfde plaats was weggelegd voor Patrick van der Meer met Zippo.

Vos hengst Cennin van Madeleine Witte toonde zijn overtuigende kwaliteiten met verve in de Noord Duitse Neumünster. De arena in Neumünster is klein, waardoor het publiek zeer dicht op de piste zit en dat is voor de paarden best indrukwekkend. Ook Cennin vond dit best spannend.

Dik tevreden
Madeleine Witte vertelt na haar optreden; “Ik ben echt dik en dik tevreden. In de Kür maakten we drie behoorlijke fouten, die kwamen echt door spanning, maar verder ging het heel fijn. Het is een geweldig concours hier, alles is super geregeld en het publiek leeft enorm mee met iedereen. En niet alleen met de Duitsers, echt met iedereen. Doordat de piste zo klein is en iedereen meeleeft, maakt dat het wel rumoerig is in de ring en daardoor extra spannend voor de paarden.”

Madeleine Witte hoopt begin maart op Indoor Brabant aan de start te verschijnen tijdens de laatste wereldbekerkwalificatie in de West-Europese league en daar een startbewijs voor de wereldbekerfinale binnen te slepen. “Daar gaan we zeker voor”, lacht Witte.

Vijfde plaats voor Zippo
Patrick van der Meer had met Zippo in de Grand Prix, die telde als kwalificatie voor de Kür, nog genoegen moeten nemen met een veertiende plaats. Dankzij een zeer sterk optreden in de Kür eindigde hij uiteindelijk als vijfde met een score van 74.090%. Van der Meer is zeer blij met de prestaties van Zippo; “Het is hier voor Zippo echt een moeilijk ring. In de Grand Prix werd hij heel gespannen en verraste hij mij een beetje met de manier waarop hij reageerde. Normaal wordt hij juist heel druk en nu kroop hij meer in elkaar, ik kreeg dat tijdens de proef ook niet goed opgelost. In de Kür was ik er beter op voorbereid en kon ik er super aan rijden. Ik ben echt heel blij met de progressie die Zippo geboekt heeft, dit is het eerste indoor seizoen dat hij echt goed loopt. De startbewijzen voor de Indoor Brabant zijn nog niet verdeeld, maar ik hoop daar zeker te kunnen rijden en daarna op naar het buitenseizoen.”

Op naar finale
Neumünster was de zevende wereldbekerkwalificatie wedstrijd voor de dressuurruiters van de West-Europese league. Volgende week staat Gothenburg nog op het programma en als laatste de strijd tijdens Indoor Brabant in ´s-Hertogenbosch van 10 tot en met 12 maart. De Wereldbekerfinale wordt van 28 maart tot en met 2 april verreden in het Amerikaanse Omaha.

Madeleine Witte staat na Neumünster op een fraaie zesde plaats in het tussenklassement en heeft daarmee uitzicht op een finale plaats. De Europese ranglijst wordt aangevoerd door Isabell Werth. Als titelverdediger is Hans Peter Minderhoud al zeker van een startbewijs voor de finale. In de laatste twee wedstrijden kan nog veel gebeuren, welke Nederlanders er uiteindelijk naar de finale mogen is dus nog afwachten.

Uitslag Wereldbekerkwalificatie dressuur Neumünster
1. Isabell Werth – Don Johnson FRH, 82.455%
2. Helen Langehanenberg – Damsey FRH, 79.150%
3. Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) – Cennin, 77.765%
5. Patrick van der Meer (Naaldwijk) – Zippo, 74.090%

Klik hier voor de complete uitslag.

Foto Madeleine Witte-Vrees en Cennin door Hippofoto

 

Ander Nieuws

  • Haerkens, De Jong, De Reu, Cevaal en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
    Haerkens, De Jong, De Reu, Cevaal en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
  • Dinja van Liere zesde in Wereldbekerwedstrijd Stuttgart
    Dinja van Liere zesde in Wereldbekerwedstrijd Stuttgart
  • Thamar Zweistra zesde in Grand Prix Lyon
    Thamar Zweistra zesde in Grand Prix Lyon