­ Maikel van der Vleuten derde in Grand Prix Valkenswaard - KNHS

Maikel van der Vleuten derde in Grand Prix Valkenswaard

Geplaatst op 12 augustus 2017 in Springen

Maikel van der Vleuten is met zijn onvolprezen VDL Groep Verdi TN derde geworden in de Longines Global Champions Tour van Valkenswaard. Op het prachtige complex van Jan Tops ging de zege naar de Italiaan Lorenzo de Luca.

In de zeer hoog gedoteerde Grote Prijs wisten acht combinaties door te dringen tot de barrage. Daarvan bleven er vier andermaal zonder fouten. Van der Vleuten reed sterk met zijn krachtpatser Verdi, maar net niet snel genoeg voor de winst. Die ging naar de Italiaan De Luca met op plaats twee de Duitse routinier Christian Ahlmann. Van der Vleuten verdiende me zijn derde plaats weer de nodige euro´s en nuttige punten voor de Global Champions Tour en staat nu vierde  in het klassement van deze competitie.
Ook de steeds weer zeer succesvolle Harrie Smolders drong door tot de barrage. Met zijn voshengst Emerald N.O.P. kreeg hij daarin helaas één springfout waarmee de nog altijd zeer respectabele zesde plaats zijn deel werd.  
Na 13 van de 15 wedstrijden uit de Global Champions Tour gaat Smolders overtuigend aan de leiding. De laatste twee wedstrijden worden verreden in Rome en Doha.

Het was een uiterst succesvol weekend voor Van der Vleuten en Smolders in Valkenswaard. In de hoofdrubriek op vrijdag was Van der Vleuten met VDL Groep Quatro ook al als derde geëindigd Smolders mocht zich toen als achtste opstellen..

Uitslag Longines Global Champions Tour Valkenswaard:
1. Lorenzo de Luca (Ita) – Ensor de Litrange LXII, 0/0 – 39.20 sec
2. Christian Ahlmann (Dui) – Codex One, 0/0 – 39.93 sec
3. Maikel van der Vleuten (Someren) – VDL Groep Verdi TN, 0/0 – 40.31
6. Harrie Smolders (Lage Mierde) – Emerald N.O.P., 0/4 – 39.58 sec

Kijk hier voor de volledige uitslag

Kijk hier voor de tussenstand in Global Champions Tour

Foto Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN door Hippofoto

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF