­ Maikel van der Vleuten wint tweester Grote Prijs De Wolden - KNHS

Maikel van der Vleuten wint tweester Grote Prijs De Wolden

Geplaatst op 23 juli 2017 in Springen

Met Dana Blue, een van zijn jonge paarden, won Maikel van der Vleuten vandaag de tweesterren Grote Prijs van De Wolden. Maikel was in de barrage sneller dan de Deen Lars Bak Andersen en zes landgenoten.

Acht van de 51 combinaties plaatsten zich voor de barrage van de Gemeeente de Wolden Grand Prix op het prachtige concoursterrein in het Drentse Zuidwolde. Maikel van der Vleuten reed zijn vermogende schimmelmerrie Dana Blue (v.Mr Blue) foutloos over het verkorte parcours in een tijd van 47.22 seconden. Spannend was het. Zelden zijn de verschillen in de barrage zo klein. Slechts 0.12 seconden was het verschil tussen de nummers 1 en 3.
Lars Bak Andersen reed de barrage met Quel Filou 13 slechts 0.07 seconde langzamer dan Maikel en eindigde als tweede. Dennis van den Brink was op zijn beurt slechts 0.05 seconden langzamer dan de nummer 2 en dat was goed voor de derde plaats met de achtjarige El Greco.

Met Dickyville reed Doron Kuipers de snelste tijd (45.65 seconden) maar een springfout betekende het vierde geld. Een mooi einde van twee weken springsport in De Wolden waar de Grote Prijs over een hoogte van 1.45m werd verreden.

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Maikel van der Vleuten (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Rowen van de Mheen doet goede zaken in Grote Prijs
    Rowen van de Mheen doet goede zaken in Grote Prijs
  • Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 september 2020
    Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 september 2020
  • Leren paardrijden: Vaktermen springen
    Leren paardrijden: Vaktermen springen