­ Maikel van der Vleuten wint tweester Grote Prijs De Wolden - KNHS

Maikel van der Vleuten wint tweester Grote Prijs De Wolden

Geplaatst op 23 juli 2017 in Springen

Met Dana Blue, een van zijn jonge paarden, won Maikel van der Vleuten vandaag de tweesterren Grote Prijs van De Wolden. Maikel was in de barrage sneller dan de Deen Lars Bak Andersen en zes landgenoten.

Acht van de 51 combinaties plaatsten zich voor de barrage van de Gemeeente de Wolden Grand Prix op het prachtige concoursterrein in het Drentse Zuidwolde. Maikel van der Vleuten reed zijn vermogende schimmelmerrie Dana Blue (v.Mr Blue) foutloos over het verkorte parcours in een tijd van 47.22 seconden. Spannend was het. Zelden zijn de verschillen in de barrage zo klein. Slechts 0.12 seconden was het verschil tussen de nummers 1 en 3.
Lars Bak Andersen reed de barrage met Quel Filou 13 slechts 0.07 seconde langzamer dan Maikel en eindigde als tweede. Dennis van den Brink was op zijn beurt slechts 0.05 seconden langzamer dan de nummer 2 en dat was goed voor de derde plaats met de achtjarige El Greco.

Met Dickyville reed Doron Kuipers de snelste tijd (45.65 seconden) maar een springfout betekende het vierde geld. Een mooi einde van twee weken springsport in De Wolden waar de Grote Prijs over een hoogte van 1.45m werd verreden.

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Maikel van der Vleuten (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF