­ Maikel van der Vleuten zesde in Grote Prijs Calgary - KNHS

Maikel van der Vleuten zesde in Grote Prijs Calgary

Geplaatst op 10 september 2017 in Springen

Maikel van der Vleuten is met VDL Groep Verdi TN zesde geworden in de Grote Prijs van Calgary, één van de klassiekers van de springsport. Het was de eerste keer in hun lange en indrukwekkende carrière dat Maikel en Verdi deelnamen aan het concours op Spruce Meadows. Ze behaalden vijf strafpunten over beide manches. Als enige dubbel foutloze schreef de Duitse ruiter Philipp Weishaupt met L.B. Convall de Grote Prijs op zijn naam.

De Grote Prijs van Calgary is altijd loodzwaar. Ook in deze editie lukte het maar een combinatie om twee ronden foutloos te blijven. Een barrage was derhalve niet nodig. Phillip Weishaupt won en dat deed hij met L.B. Convall, waarmee hij vorig jaar ook in Aken won dat net als Calgary deel uitmaakt van de Rolex serie.

Maikel van der Vleuten had VDL Groep Verdi TN speciaal voorbereid op Calgary. En met succes. Op donderdag plaatsten ze zich met een derde plaats in het 1.60m al voor de Grote Prijs. In de eerste omloop van de Grote Prijs waren ze een van de zeven foutlozen en reden ze de tweede tijd. In de tweede manche viel een balk en kwam er een tijdfout bij. Met een totaal van vijf strafpunten eindigden Maikel en zijn inmiddels vijftienjarige tophengst op een geweldige zesde plaats en lieten ze eens te meer zien dat ze tot de allerbesten ter wereld behoren.

Ook met VDL Groep Quattro behaalde Maikel meerdere topklasseringen in Calgary. Van der Vleuten was dit jaar de enige Nederlander aan start op Spruce Meadows.

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Maikel van der Vleuten en Verdi op Spruce Meadows (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Jur Vrieling beste ruiter van Jumping Amsterdam
    Jur Vrieling beste ruiter van Jumping Amsterdam
  • Maikel van der Vleuten tweede in Grote Prijs van Jumping Amsterdam
    Maikel van der Vleuten tweede in Grote Prijs van Jumping Amsterdam
  • Long John Silver 3 verder in de sport met achtervoegsel N.O.P.
    Long John Silver 3 verder in de sport met achtervoegsel N.O.P.