­ Marc Houtzager derde in GP Sopot - KNHS

Marc Houtzager derde in GP Sopot

Geplaatst op 11 juni 2017 in Springen

Marc Houtzager is met Sterrehof's Calimero knap derde geworden in de Grote Prijs van Sopot. Eerder was het Nederlandse team met een tweede plaats al succesvol op de CSIO5* wedstrijd in Polen.

Van de 46 combinaties die aan de start kwamen in de Grote Prijs van Sopot, bleven er vier foutloos en drongen er 13 door tot de tweede manche. Slechts drie combinaties bleven andermaal foutloos in deze tweede omloop, waaronder Houtzager met zijn kwaliteitsvolle Sterrenhof's Calimero. Winnaar van de hoofdrubriek werd Cian O'Connor met Good Luck. De Ier was in de tweede omloop ruim een seconde sneller dan de Portugese Luciana Diniz die op haar beurt Houtzager nipt voorbleef. Met één tijdfout in de eerste en tweede omloop eindigde Doron Kuipers met Charley op de vijfde plaats.

Tijdens het CHIO Rotterdam dat van 22 tot en met 25 juni verreden wordt, maken Houtzager en Sterrehof´s Calimero deel uit van het team van bondscoach Rob Ehrens dat in actie komt tijdens de FEI Nations Cup. In Sopot was Houtzager nog zonder Calimero lid van het Oranje team. In de Poolse kustplaats trad hij op als Chef d'Equipe van het Nederlands team dat verdienstelijk tweede werd.

Uitslag Grote Prijs Sopot:
1. Cian O'Connor (Ier) – Good Luck, 0/0/47.59 sec
2. Luciana Diniz (Por) – Fit for Fun, 0/0/48.77 sec
3. Marc Houtzager (Rouveen) – Sterrehof´s Calimero, 0/0/48.96 sec
5. Doron Kuipers (Mijnsheerenland) – Charley, 1/1/51.02 sec

Kijk hier voor alle uitslagen.

Foto Digishots

Ander Nieuws

  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
  • Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten
    Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten