­ Marc Houtzager wint Grote Prijs Drachten - KNHS

Marc Houtzager wint Grote Prijs Drachten

Geplaatst op 22 januari 2017 in Springen

Marc Houtzager (Rouveen) zorgde voor spektakel in de barrage van de driesterren Grote Prijs van Drachten. Als laatste van de acht starters reed Marc de snelste tijd en nam de hoofdprijs mee terug naar Rouveen. Zijn vrouw Julia Kayser eindigde als vierde. “Een geweldige dag voor ons”, aldus een tevreden Houtzager.

De Grote Prijs was een pittig sluitstuk van twee weken internationale springsport in Drachten. Acht combinaties plaatsen zich voor de barrage. Daarin ging de Duitse ruiter Felix Hassmann lange tijd aan de leiding. Marc Houtzager bracht het publiek op de banken met een spectaculaire race tegen de klok met zijn tienjarige ruin Sterrehof’s Calimero. Marc was op de finishlijn bijna een seconde sneller dan Hassmann.
“Ik was de laatste twee weken nog niet zo succesvol hier in Drachten, maar vandaag liep het wel heel goed. Ik had het voordeel dat ik als laatste in de barrage startte. Ik had Felix Hassmann zien rijden en heb risico’s genomen in mijn barrage. Ik ben heel blij met deze overwinning”, liet Houtzager het publiek weten.

Vorig jaar eindigde Houtzager met Sterrehof’s Calimero op de derde plaats in de Grote Prijs van Drachten en voegde daar in 2016 hele goede klasseringen aan toe. De overwinning in Drachten is wellicht een mooie opmaat voor meer successen dit jaar. “Voor onze stal was het vandaag een geweldige dag. Sterrehof’s Calimero sprong perfect vandaag, zoals hij eigenlijk altijd springt. Mijn vrouw Julia reed vandaag perfect met Sterrehof’s Cayetano Z. Daar doe je het voor.” Julia Kayser eindigde als vierde.
Leopold van Asten (Duizel) was de tweede Nederlander en de tweede starter in de barrage. Met ene springfout kwam de man van de VDL Groep op plaats 6 in de eindstand.

Uitslag CSI*** Grote Prijs Drachten, Lodewijk Assurantien prijs, 1.55m
1. Marc Houtzager (Rouveen), Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel), 0 – 0, 34.93 sec
2. Felix Hassmann (Dui), Cayenne WZ (v.Claudio), 0 – 0, 35.85 sec
3. Adrian Schmid (Zwi), Alcazar Sitte (v.Rexar du Houssoit), 0 – 0, 36.49 sec
4. Julia Kayser (Oos, Rouveen), Sterrehof’s Cayetano Z (v.Caretano Z), 0 – 0, 36.71 sec
6. Leopold van Asten (Duizel), VDL Groep Miss Untouchable (v.Chacco-Blue), 0 – 4, 36.19 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Marc Houtzager en Sterrehof’s Calimero (www.digishots.nl)

 

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 september 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 september 2021
  • Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
    Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
  • Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
    Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken