­ Mart IJland wint KNHS-Hartog Lucerne competitiewedstrijd Balkbrug ‘17 - KNHS

Mart IJland wint KNHS-Hartog Lucerne competitiewedstrijd Balkbrug ‘17

Geplaatst op 05 maart 2017 in Springen

Zaterdag 4 maart is er in Balkbrug een competitiewedstrijd verreden om de KNHS-Hartog Lucerne Trophy. Er verscheen in de Diamanthal in Balkbrug, de thuisbasis van ponyclub Avereest e.o., een groot deelnemersveld aan de start met combinaties uit het hele land. Mart IJland kwam met zijn pony Pepsi MP als winnaar uit de bus.

Winnaar Mart IJland (Denekamp) was eerder ook al succesvol in de competitiewedstrijden van zowel de KNHS-Hartog Lucerne competitie als de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie springen. Hij brengt het doel van KNHS-Hartog Lucerne competitie, zorgen voor doorstroming naar de hogere klasses, daarmee al goed in de praktijk.

Als tweede eindigde Thijmen Vos (Wierden), de winnaar van de vorige competitiewedstrijd in Brummen met My Garrybrit Girl. Op plaats drie kwam Lisa Hamminga (Zuidlaren) met Sudden. Op plaats vier volgde Bo Dictus (Zundert) met Kelvin, de winnares van de eerste wedstrijd in De Mortel.

Gastjury was deze keer Arjen Vos. Vos was blij verrast over het niveau van de deelnemers. “Er werd door de kopgroep echt goed gereden. Die reden super fijn en ongecompliceerd door het parcours, maar ook de combinaties die nog iets minder ver zijn kwamen wel normaal aan het einde. Parcoursbouwer Meulemen had een mooi parcours neer gezet. Niet te zwaar maar wel selectief genoeg. Aandachtspunt voor veel ruiters is wel de houding en balans boven de sprong. Dat is voor iedereen te leren, ook als je niet de beste pony hebt of het grootste talent. Als je er maar voldoende tijd aan besteedt. Het is heel belangrijk dat instructeurs en trainers van de jeugd daar ook echt aandacht aan besteden. Deze competitie vind ik dan ook super zinvol omdat het de ruiters en coaches extra attent maakt op hun manier van rijden. Voor hun verdere loopbaan is het belangrijk dat die basis goed is.”

Foto: Mart IJland door Monique de Haas

Ander Nieuws

  • Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
    Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
  • Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
    Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
  • Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
    Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023