­ Marten Luiten overtuigend naar zege KNHS-Felix Juristen Cup 2017 - KNHS

Marten Luiten overtuigend naar zege KNHS-Felix Juristen Cup 2017

Geplaatst op 01 juli 2017 in Dressuur & Para

Marten Luiten heeft vandaag in Roosendaal zeer overtuigend de finale van de KNHS-Felix Juristen Cup op zijn naam geschreven. Luiten is met zijn pony Movie Star dit seizoen vrijwel onverslaanbaar en bleef nu ook al zijn concurrenten weer zeer ruim voor.

Luiten was zeer tevreden over zijn finale ritten. “In de landenproef ging het wel al heel fijn, maar in de Kür met de muziek erbij was het nog beter en mooier. Ik merk dat we steeds beter in vorm komen en hoop dat we zo door kunnen werken en hopelijk naar het EK mogen. Daar ben ik vorig jaar wel gaan kijken, en toen dacht ik daar wil ik een keer aan mee doen. Het zou wel gaaf zijn als dat nu echt gaat lukken want dit is mijn laatste jaar bij de pony´s. Daarna hoop ik de overgang naar de junioren bij de paarden te kunnen maken”, vertelt Marten die ondertussen ook met goed gevolg het vierde jaar van het gymnasium doorloopt.

Tevreden bondscoach
Luiten won dan met overmacht, ook de prestaties en scores van de volgers mochten er zijn. Micky Schelstraete reed de ervaren Elin´s Noncisador naar de tweede plaats, gevolgd door Brandy Bos met Charming Foret.
Bondscoach Monique Peutz was uiteraard ook aanwezig en vertelt enthousiast over haar ruiters. “Marten was vandaag echt een klasse apart, zeker in de Kür deed hij er echt nog een schepje bovenop. Ook de andere deden het echt goed. Het is mooi om te zien dat ze allemaal steeds weer progressie boeken en echt iets doen met alle aanwijzingen die ze krijgen. Deze finale was op de super mooie accommodatie van Den Goubergh in Roosendaal, maar ook alle andere wedstrijden zijn steeds op mooie locaties. Daar leren de ponyjeugd echt zoveel van. We zijn Jos Felix als sponsor zeer veel dank verschuldigd voor al zijn ondersteuning, hij is meer dan een sponsor, echt fantastisch. ”

Uitslag finale KNHS-Felix Juristen Cup
1. Marten Luiten (Winschoten) - Goldwin's Hoeve's Movie Star, (73.974% + 79.625%) 76.800%
2. Micky Schelstraete (Gemonde) -Elin's Noncisdador, (71.239% +72.833%) 72.036%
3. Brandy Bos (Naarden) - Charming Foret, (70.897% + 72.708%) 71.803%

Lees hier meer over de KNHS-Felix Juristen Cup

Alle uitslagen zijn te vinden op www.concours.nl

Ander Nieuws

  • Winnende Dinja van Liere voert TeamNL dressuur aan in Nations Cup CHIO Rotterdam
    Winnende Dinja van Liere voert TeamNL dressuur aan in Nations Cup CHIO Rotterdam
  • Anne Meulendijks met ‘speciale’ Issey tweede in Nationale Grand Prix
    Anne Meulendijks met ‘speciale’ Issey tweede in Nationale Grand Prix
  • Thamar Zweistra vervangt Marlies van Baalen in Aken
    Thamar Zweistra vervangt Marlies van Baalen in Aken