­ Mechelen brengt Patrick van der Meer geluk - KNHS

Mechelen brengt Patrick van der Meer geluk

Geplaatst op 28 december 2017 in Dressuur & Para

Patrick van der Meer gaat graag naar Jumping Mechelen en ook deze editie was de ruiter uit Naaldwijk zeer succesvol. Met zijn EK-paard Zippo (v. Rousseau) won Van der Meer de Grand Prix en werd tweede in de kür op muziek. Met zijn Lichte Tour-paard President’s First Apple (v. Vivaldi) pakte hij zelfs twee overwinningen, in de Prix St. Georges en de Lichte Tour-kür.

Op de eerste dressuurdag in Mechelen was Patrick van der Meer superieur. Nadat hij de Prix St. Georges had gewonnen met President’s First Apple, ging hij ook in de Grand Prix met de overwinning aan de haal, nu met zijn EK-paard Zippo. Unaniem werd de ruiter uit Naaldwijk op de eerste plaats gezet. Ondanks wat spanning bij de dertienjarige Zippo behield Van der Meer een goede controle en maakte geen fouten. Hij scoorde 72.720%, bijna twee procent meer dan de Belgische Jorinde Verwimp en Tiamo.

In de Grand Prix was er een derde plaats voor Danielle Heijkoop met Badari met 70.340%.  Adelinde Cornelissen werd zesde op Zephyr met 69.520%.

In de Grand Prix kür op muziek, die vandaag werd gehouden, moest Patrick van der Meer zijn meerdere erkennen in Jorinde Verwimp. Verwimp reed voor eigen publiek haar KWPN'er Tiamo naar 76.80%. Van der Meer kreeg door een paar kleine rommeltjes in de galop 75.135%. 

Op nieuw was er een derde plaats voor Danielle Heijkoop en Badari, Adelinde Cornelissen en Zephyr werden vijfde.

De Lichte Tour-kür was Patrick van der Meer oppermachtig President’s First Apple. Met een score van 76.275% bleef hij zijn concurrentie ruim voor.

Patrick van der Meer: ”Ik ben heel tevreden met mijn overwinningen. Mechelen is een concours waar ik graag kom en dat altijd goed loopt voor mij."

Klik hier voor alle uitslagen.

Archieffoto Patrick van der Meer en Zippo

Ander Nieuws

  • Dressuurruiters TeamNL tweede in Landenwedstrijd Aken
    Dressuurruiters TeamNL tweede in Landenwedstrijd Aken
  • Dinja van Liere wint Grand Prix in Aken met recordscore
    Dinja van Liere wint Grand Prix in Aken met recordscore
  • “Mijn ambities liggen nog wel in de sport”
    “Mijn ambities liggen nog wel in de sport”