­ Medaille ver weg voor Dressuurruiters op EK - KNHS

Medaille ver weg voor Dressuurruiters op EK

Geplaatst op 23 augustus 2017 in Dressuur & Para

Na het optreden van Madeleine Witte-Vrees vanmiddag in Gothenburg is een teammedaille voor de Nederlandse dressuurruiters op het EK heel ver weg. Oranje had een goede score nodig van Witte en de vanavond startende Edward Gal voor een medaille.

Madeleine Witte begon met haar Cennin ijzersterk aan de proef en haar score liep hoog op. Helaas ging het in de wissels om de pas mis en was ook de pirouette daarna echt niet goed. De score bleef steken op 71.643% en daarmee was ook het zicht op een teammedaille eigenlijk al verloren. Madeleine Witte vertelt over haar tegenvallende score: “Cennin kwam hier van de week niet helemaal fit aan. Ik heb gisteren eigenlijk pas weer wat kunnen werken en aan het einde van de proef merkte ik dat zijn energie gewoon op was. Het was vandaag al weer beter dan gisteren, maar de proef duurde net te lang. Hij loopt nu ruim een jaar op dit niveau en ik denk dat dit zijn laagste score in de Grand Prix tot nu toe is. Voor deze score ben ik natuurlijk niet hier gekomen. Cennin werd wel met de dag weer beter, met morgen nog een rust dag ga ik er vanuit dat we vrijdag de Grand Prix Special kunnen rijden.”

Edward Gal komt vanavond om 20.54 uur in de baan. Nadat drie van hun vier teamruiters zijn gestart, kan het teamgoud Duitsland alleen nog in theorie ontgaan.

Kijk hier voor de live-uitslagen

Foto Madeleine Witte met Cennin door Hippofoto

Ander Nieuws

  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend
  • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid