­ Minderhoud tweede in Grand Prix Indoor Brabant ´17 - KNHS

Minderhoud tweede in Grand Prix Indoor Brabant ´17

Geplaatst op 10 maart 2017 in Dressuur & Para

´s-Hertogenbosch – Dressuurruiter Hans Peter Minderhoud is vandaag tijdens Indoor Brabant als tweede geëindigd in de Grand Prix. Deze wedstrijd telt als kwalificatie voor de Kür van de wereldbekerwedstrijd die morgen verreden werd. De winst ging, net als in de afgelopen wereldbekerwedstrijden, naar de Duitse Isabell Werth.

In de Brabanthallen van Den Bosch wordt deze dagen de laatste wereldbekerkwalificatie van het seizoen verreden. De dit jaar onverslaanbare Isabell Werth was ook tijdens Indoor Brabant weer de beste, de Duitse scoorde met Emilio 80%. Minderhoud reed Glock’s Flirt naar 77.020% en bleef daarmee goed in de buurt.
Morgen worden in de Kür de laatste kwalificatiepunten voor de finale vergeven. Zowel Werth als titelverdediger Minderhoud zijn echter al zeker van een startplaats in die finale. De finale van de Wereldbeker wordt van 29 maart tot en met 2 april verreden in het Amerikaans Omaha. 

De Kür gaat morgen om 14.30 uur van start. Minderhoud zal als laatste starter morgen om 17.03 de piste binnenrijden. Samen met Glock’s Flirt zal Hans Peter dan voor het eerst zijn nieuwe Kür voor het ongetwijfeld talrijke publiek rijden.
Rond het programma van de wereldbeker zal morgen ook het publieksafscheid van Parzival plaatsvinden. Nog een keer staan de spotlights dan op de topper van Adelinde Cornelissen die zoveel heeft bijgedragen aan de successen van de Nederlandse dressuursport.

Uitslag Grand Prix – wereldbekerkwalificatie:

1. Isabelle Werth (Dui) – Emilio, 80.00%
2. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) – Glock’s Flirt, 77.02%
6. Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) – Wynton, 71.920%
8. Edward Gal (Oosterbeek) – Glock’s Voice, 71.240%
9. Katja Gevers (Berlicum) – Thriller, 70.720%

Alle uitslagen en meer informatie is te vinden op www.indoorbrabant.com

Ander Nieuws

  • Nederlandse dressuurjeugd oppermachtig bij CDI Exloo
    Nederlandse dressuurjeugd oppermachtig bij CDI Exloo
  • Zonen van Totilas meldden zich bij CDI Exloo
    Zonen van Totilas meldden zich bij CDI Exloo
  • Edward Gal weer superieur met zijn Totilas-zonen
    Edward Gal weer superieur met zijn Totilas-zonen