­ Mooie 40e editie van Concours Norg - KNHS

Mooie 40e editie van Concours Norg

Geplaatst op 27 juli 2017 in Aangespannen sport

Dinsdag 25 juli stond de veertigste editie van het nationale concours in Norg op het programma. Een mooie dag waarbij El Nino B in handen van Linda Boelens en Magic Eclipse Flash Dance met Peter van Nispen gehuldigd werden als Nederlands kampioen.

Linda Boelens reed de veel houding vertonende vos El Nino B naar de Nederlandse titel in de damesklasse tuigpaarden. El Nino B en Boelens kregen daarbij het meeste tegenstand van Imondro van Engbers in handen van Anneke Huckriede. Deze laatste kwam iets later dan de kampioen pas echt goed op gang en moest ook in kracht achter iets toegeven. De plaatsen drie en vier gingen naar Endré met Jacobien Postma en Besterly Eribo met Renate Veerman.

Hackneys
Het ereklasse kampioenschap Hackneys grote maat reden er uiteindelijk drie over in de strijd om de titel. De jury koos voor Magic Eclipse Flash Dance in handen van Peter van Nispen. Een prachtig sportief afscheid voor deze geroutineerde combinatie. Gelukkig neemt deze Hackney topper geen afscheid van de sport, alleen de rijder wordt anders. Vanaf nu is hij te zien in handen van Peter´s nichtje Demi. Met een fantastisch optreden nam Magic Eclipse Flash Dance de titel over van Sir Arie die in handen van André Veltkamp dit maal genoegen moest nemen met de tweede plaats. Jan van der Westen reed in Norg zijn laatste wedstrijd en deed dit met het behalen van een derde plaats met Shanie Strikeler. Van der Westen kreeg een staande ovatie van het aanwezige publiek toen bekend werd dat hij afscheid neemt van de sport.

Afgelast
In het kampioenschap klavertje drie Fries ras ging het in Norg helaas behoorlijk mis. Eerst met de aanspanning van Sybren Minkema. Al voor aanvang van de wedstrijd raakte een van zijn paarden het hoofdstel kwijt waarna de aanspanning op de loop ging. Tijdens de wedstrijd ging het mis met de aanspanning van Udo de Haan waarna het kampioenschap verder afgelast werd.

Foto Magic Eclipse Flash Dance door Rijk van Vulpen

Ander Nieuws

  • Alle nationale kampioenen van 2019!
    Alle nationale kampioenen van 2019!
  • Trotse kampioenen op Hippiade hackney’s en tuigpaarden
    Trotse kampioenen op Hippiade hackney’s en tuigpaarden
  • Meest gestelde vragen rondom situatie KNHS en VTN
    Meest gestelde vragen rondom situatie KNHS en VTN