­ Mooie mix van rassen en aanspanningen bij Rondje Instructie Mennen op 23 maart 2017 - KNHS

Mooie mix van rassen en aanspanningen bij Rondje Instructie Mennen op 23 maart 2017

Geplaatst op 03 maart 2017 in Mennen & para

Op donderdagavond 23 maart 2017 staan meninstructeur Gerard Leijten en rij-instructeur Johan Hamminga garant voor een zeer educatief Rondje Instructie Mennen op het KNHS-centrum in Ermelo.

Hamminga en Leijten combineren hun enorme kennis van rij-en menpaarden in een aansprekende clinic met het thema ‘Back to basic’. Aan de hand van diverse combinaties, zowel aan de lange lijnen als onder het zadel en aangespannen, leggen zij uit hoe een ruiter een toegevoegde waarde kan zijn voor de training van een menpaard.

Doel van de clinic
De gerenommeerde instructeurs richten zich op het belangrijkste punt in de training van zowel rij-als menpaarden: de aanleuning. Maar ook de basisprincipes zoals nageeflijkheid, gehoorzaamheid en contact lopen als rode draad door de clinic. Doel van dit Rondje Instructie Mennen is de menner en zijn/haar ruiter een aantal goede tips te geven hoe je bepaalde problemen kunt oplossen en de menner kan ondersteunen in de training. Deze clinic is uitermate leerzaam voor iedereen, van de dressuur-vaardigheidsmenner tot deelnemers aan de samengestelde wedstrijdsport, maar ook de recreatiemenner kan hier veel van opsteken. 

Met deze clinic laten de instructeurs op af en toe ludieke wijze zien hoe de juiste verbindingen te maken tussen het rijden en het mennen. Zo zal een van de rijpaarden zowel onder het zadel als in het tuig worden voorgesteld en zal Johan Hamminga zijn debuut maken als menner!

Gerard en Johan hebben een mooie mix van paardenrassen en aanspanningen uitgenodigd. In actie komen:

 • Henk Radstake (Epe) met een enkelspan pony
 • Lid van de KNHS Audevard Next Driving Generation Stefan van der Meijden (Herwijnen) met zijn tuigpaard in het enkelspan 
 • Vierspanrijder Harry Streutker (Coevorden) met twee Arabo Friezen
 • Jos Corsten (Mariahout) met zijn twee KWPN-paarden.

Programma
19.30 – 20.10 uur: rijpaard aan de lange lijnen & menpaard onder het zadel
20.10 – 20.45 uur: enkelspan paard & enkelspan pony
20.45 – 21.15 uur: enkelspan paard (menpaard uit 1e blok) & rijpaard onder het zadel
21.15 – 21.45 uur: pauze
21.45 – 22.30 uur: tweespan

Tijdens de clinic is ruimte in het programma voor het stellen van vragen vanuit het publiek, Gerard en Johan gaan graag het gesprek aan met de toeschouwers!

Inschrijven
Het KNHS Rondje Instructie wordt gehouden op 23 maart 2017 in de Amaliahal van het KNHS-centrum in Ermelo. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 22.30 uur. De entree is € 15,- per persoon, parkeren is gratis. Kaarten kunnen besteld worden via MijnKNHS.nl. Vragen over het Rondje kunnen gesteld worden via accommodaties@knhs.nl.

Categorie: Rondje Instructie, clinic, mennen

Ander Nieuws

 • Opnieuw O-status voor Driving Valkenswaard International
  Opnieuw O-status voor Driving Valkenswaard International
 • Diverse data voor Nederlandse kampioenschappen bekend
  Diverse data voor Nederlandse kampioenschappen bekend
 • Vanaf maandag 8 februari Online Menproeven Beoordelen
  Vanaf maandag 8 februari Online Menproeven Beoordelen