­ Nationale sportweek: Aandacht voor vrijwilligers - KNHS

Nationale sportweek: Aandacht voor vrijwilligers

Geplaatst op 09 september 2017

Zonder vrijwilligers geen paardensport
Nederland telt bijna 500.000 ruiters en 450.000 paarden. De KNHS heeft bijna 200.000 leden, waarvan 50.000 wedstrijdruiters. Er zijn 3.000 ruitersportcentra en rijverenigingen die samen 7.300 evenementen per jaar organiseren. Dat levert 765.000 wedstrijdstarts op in acht verschillende disciplines.

Nederland staat in de hippische wereld zeer hoog aangeschreven. Paardrijden zit diep in onze genen, we hebben een rijke traditie en er is enorm veel kennis en kunde in ons land. Dit wordt versterkt door de vele rijverenigingen, ponyclubs en maneges in het land, waardoor iedereen dicht bij huis intensieve trainingen kan volgen.

We kunnen met zijn allen van onze sport genieten dankzij de vele vrijwilligers die iedere week opnieuw helpen bij maneges, verenigingen, wedstrijden en/of evenementen. Kantinemedewerkers, ringmeesters, wedstrijdsecretarissen, mensen die de mest opruimen, juryleden, omroepers, instructeurs die hun leerlingen begeleiden: zonder vrijwilligers is er geen (wedstrijd)sport. Al deze mensen dragen de paardensport een warm hart toe.

Lang leve de vrijwilligers #Hippiadeheld
Tijdens de Hippiade hebben we extra aandacht besteed met de actie #Hippiadeheld, aan al die helden die nodig zijn om de paardensport uit te kunnen oefenen. Ouders die proefjes voorlezen, of hun kroost elke week naar de clubles brengen, maar ook we hebben ook juryleden, ringmeesters en parcoursbouwers hebben we hard nodig.

Wil je ook helpen?
Draag jij de paardensport een warm hart toe, doen je kinderen aan paardensport of lijkt het je gewoon leuk om (af en toe) als vrijwilliger mee te helpen? Meld je dan bij een manege of vereniging bij jou in de buurt en vraag wat jij voor hen kan betekenen. Wil je een stapje verder gaan, overweeg dan om official te worden. Officials zijn bijvoorbeeld juryleden, parcoursbouwers, ponymeters en federatievertegenwoordigers. Wij helpen jou om official te worden door diverse opleidingen aan te bieden. Klik hier voor meer informatie over de officialopleidingen.

Young Leaders Program
Heb je al eens gehoord van het Young Leaders Program? De KNHS levert hiermee een prominente bijdrage aan de ontwikkeling van de jeugd op het gebied van sociale, mentale en maatschappelijke vaardigheden. In dit programma ontmoeten sport en de maatschappij elkaar en worden deelnemers niet alleen fysiek uitgedaagd maar ontwikkelen ze tegelijkertijd waardevolle vaardigheden die bijdragen aan succesvolle deelname in de huidige maatschappij.

De deelnemers aan het Young Leaders Program doen vrijwilligerswerk op verschillende niveaus in de paardensector. Bijvoorbeeld op je eigen bedrijf of vereniging, of op een lokale wedstrijd, maar ook tijdens grote evenementen van de KNHS. Zo hebben dit jaar niveau 3 en 4-YLP’ers van verschillende sportaanbieders meegeholpen tijdens de Paard&Levendag 2017. Ook op de Hippiade was een groot aantal deelnemers aanwezig als vrijwilliger. Een leuke ervaring voor de deelnemers waarvan ze bovendien erg veel leren.

Ben je enthousiast geworden en wil je graag als vrijwilliger aan de slag? Meld je aan bij je manege of vereniging. Vind je het leuk om als vrijwilliger bij de KNHS aan de slag te gaan? Klik dan hier voor meer informatie.  

Categorie: nationale sportweek, Young Leaders Program

Ander Nieuws

  • De eerste certificaten ‘Geef de jeugd een stem’ uitgereikt aan KNHS Young Leaders
    De eerste certificaten ‘Geef de jeugd een stem’ uitgereikt aan KNHS Young Leaders
  • 14 juni online inspiratiesessie KNHS Young Leaders Program
    14 juni online inspiratiesessie KNHS Young Leaders Program
  • Start nieuwe groep Young Leaders Program ‘Geef de jeugd een stem’
    Start nieuwe groep Young Leaders Program ‘Geef de jeugd een stem’