­ Nederland domineert internationale para-dressuur in Roosendaal - KNHS

Nederland domineert internationale para-dressuur in Roosendaal

Geplaatst op 28 mei 2017 in Dressuur & Para

Met de winst in de landenwedstrijd en klinkende overwinningen van Frank Hosmar en Sanne Voets hebben de Nederlandse para-dressuurruiters hun visitekaartje afgegeven in Roosendaal. De internationale wedstijd bij Den Goubergh gold als eerste observatiewedstrijd richting het Europees Kampioenschap. “We wonnen de landenwedstrijd met een heel mooi percentage en Frank en Sanne slaan een flink gaatje naar de concurrentie. Dat geeft een goed gevoel richting het EK”, klinkt bondscoach Joyce Heuitink tevreden.

“Ik heb in Roosendaal een paar hele goede proeven gezien van mijn ruiters. Frank Hosmar en Sanne Voets hebben allebei heel goed gereden. Ze hebben een heel mooi gaatje geslagen naar de concurrentie”, vertelt Heuitink na afloop van CPEDI3* Den Goubergh in Roosendaal. “Lotte Krijnsen reed de beste wedstrijd van het seizoen en dat is gewoon knap. We wonnen de landenwedstrijd terwijl ik Wallace van Nicole den Dulk en Uniek van Rixt van der Horst niet op kon stellen. Beide paarden kampen met lichte blessures. Dat komt richting het NK in juli wel goed. Roosendaal was een observatiewedstrijd en geen kwalificatiewedstrijd richting het EK.”

In Grade V was Frank Hosmar met Alphaville N.O.P. heer en meester. De routinier won alle drie de proeven met hoge percentages. In de afsluitende Kür op Muziek waardeerden de juryleden zijn verrichting met ruim 78 procent. In de teamtest en individuele proef op vrijdag en zaterdag stonden er percentages van 74.922 en 74.405 onder aan het protocol. “Het is bijzonder knap van Frank dat hij weer steeds deze hoge percentages weet te halen. Bij ons krijgen de combinaties geen percentages van 80 procent. Frank rijdt gewoon top”, aldus Heuitink.

Sanne Voets domineerde Grade IV met haar vosruin Demantur, waarmee ze vorig jaar in Rio de Janeiro Paralympisch goud won in de Kür op Muziek. In Roosendaal won ze met haar imponerende Armin-kür met een prachtige score van 76.267 procent. Ook de teamtest en de individuele proef waren een prooi voor Voets. Twee keer deed ze dat met ruim 73 procent. “Sanne reed heel steady en Demantur was bergop, heel gedragen en Sanne werkt de onderdelen in de proeven super af. Sanne reed gewoon heel goed”, kijkt de bondscoach terug.
Lotte Krijnsen volgde met twee keer in de 70 procent op de tweede plaats met Rosenstolz. In de Kür op Muziek eindigde Krijnsen als vierde.

Annemarieke Roling was de Nederlandse vertegenwoordiger in grade III. Met Doo Schufro wist ze de tweede plaats te behalen in de teamtest.
Nicole den Dulk reed in Roosendaal met Faust in grade II. Met twee tweede plaatsen en de derde plaats in de individuele proef en twee keer boven de 70 procent deed ze goed mee. “Nicole reed nette proeven en als je internationaal boven de 70 procent scoort dan mag dat er gewoon zijn”, complimenteert Heuitink het optreden van Den Dulk.

“Alles zat gewoon mee afgelopen dagen. Het was warm weer, maar dat is voor mijn ruiters beter dan 12 graden en regen. We hebben de landenwedstijd gewonnen met een heel mooi percentage. Daar kun je gewoon met thuiskomen. Dit geeft een goed gevoel richting het EK in augustus in Gothenburg. Nu hopen dat mijn ruiters er weer staan op het NK in juli in Ermelo.”

Klik hier voor alle uitslagen van CPEDI3* Den Goubergh

Foto: Sanne Voets en Demantur (foto: Jon Stroud)

Ander Nieuws

  • Maud de Reu en Demi Uijtewaal bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
    Maud de Reu en Demi Uijtewaal bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
  • Sanne Voets op shortlist voor verkiezing Paralympische sporter van het Jaar
    Sanne Voets op shortlist voor verkiezing Paralympische sporter van het Jaar
  • Thamar Zweistra zesde in wereldbekerwedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra zesde in wereldbekerwedstrijd Madrid