­ Nederlands Kampioenschap Reining 2017 naar Dutch Reining Horse Association - KNHS

Nederlands Kampioenschap Reining 2017 naar Dutch Reining Horse Association

Geplaatst op 01 februari 2017 in Reining en KNHS

De afgelopen vijf jaar heeft Dutch Reining Events het Nederlands Kampioenschap Reining en CRI3* georganiseerd op Manege de Molenheide in Schijndel. Na vijf jaar is er in goed overleg besloten om het stokje over te dragen aan de Dutch Reining Horse Association (DRHA).

Als dochterorganisatie van de National Reining Horse Association (NRHA), gevestigd in Oklahoma, heeft de DRHA het doel om de reiningsport als breedte- en recreatiesport te bevorderen. De DRHA wil dit realiseren mede door de samenwerking met de KNHS. De DRHA organiseert jaarlijks vier grote meerdaagse wedstrijden en vier eendaagse wedstrijden.

Het NK Reining wordt verreden tijdens de DRHA-show van 7 – 11 juni 2017 op Reining Center Meertenhof in Grathem. De DRHA zal dit jaar een CRI3* uitschrijven voor Junioren, Young Riders en Senioren.

De KNHS is blij met de samenwerking met de DRHA. "Anoeska van Osch heeft de afgelopen jaren met haar Dutch Reining Events fantastische wedstrijden georganiseerd. Met de organisatie van het NK door de DRHA in Grathem hopen we nog meer reiningruiters te kunnen bereiken. De KNHS stelt het bijzonder op prijs dat Paulus Beurskens als voorzitter van de DRHA de uitdaging van de organisatie van KNHS- en FEI-wedstrijden aan wil gaan", aldus KNHS-technisch directeur Maarten van der Heijden.

Van 9 – 12 augustus wordt op de CS Ranch in het Zwitserse Givrins het FEI European Championship voor Senioren en het FEI World Championship voor Junioren & Young Riders georganiseerd. De KNHS hoopt daar met drie voltallige teams aan start te komen.

Categorie: NK reining, DRHA

Ander Nieuws

  • KNHS Instructeursopleiding: Iedereen begint bij de basis
    KNHS Instructeursopleiding: Iedereen begint bij de basis
  • Gelderse combinaties gezocht om Samen Vitaal te worden
    Gelderse combinaties gezocht om Samen Vitaal te worden
  • Alle nationale kampioenen van 2018!
    Alle nationale kampioenen van 2018!