­ Nederlands Kampioenschap Reining belooft spektakel te worden - KNHS

Nederlands Kampioenschap Reining belooft spektakel te worden

Geplaatst op 06 juni 2017 in Reining

Komende zaterdag organiseert de Dutch Reining Horse Association (DRHA) het Nederlands Kampioenschap Reining in het Limburgse Grathem. De strijd om de Nederlandse titels bij de Senioren, Young Riders en Junioren vormen onderdeel van de ‘Reining Challenge’, internationale wedstrijden op het hoogste niveau, die van 7 tot en met 11 juni plaatsvinden.

De Nederlandse titelstrijd staat op het programma op zaterdagavond van 19.00 tot 23.00 uur. Rieky Young verdedigt haar titel op de fraaie locatie De Meertenhof. 14 combinaties, onder wie winnares van het laatste CRI, Lia Freriks met haar paard Reining for Revolution, zullen alles op alles zetten om prolongatie door Young te voorkomen. Voor de Nederlandse ruiters is het de laatste kans om zich in beeld te rijden bij bondscoach Robert Overbeek voor het EK voor Senioren en WK voor Young Riders en Junioren dat in augustus in Givrins, Zwitserland verreden wordt.

Andere rubrieken
Tijdens het evenement in Grathem komen naast de top van de Nederlandse Reining diverse buitenlandse ruiters aan de start. Op donderdag 8 juni wordt onder andere een CRI3* verreden voor Junioren, Young Riders en Senioren. Vrijdagavond 9 juni komen de ‘Prime Time’ ruiters (50+) aan bod en is er tijd voor de Parareining.
De zondag is gereserveerd voor de ‘starters’ in de reiningsport en de jeugd ruiters.

Wat is Reining?
Reining vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten en is eigenlijk het beste aan te duiden als Westerndressuur. De te verrijden en vast omschreven proeven bestaan uit specifieke manoeuvres die ook in het reguliere ranchwerk zijn terug te vinden.

De meest bekende manoeuvres zijn de Spin (spins zijn een serie van 4 zeer snelle draaiingen om het binnen achterbeen) en de Sliding Stop (het paard blokkeert vanuit hoge snelheid de achterbenen terwijl de voorbenen doorlopen, resulterend in een spectaculaire ‘sliding’).
Een goede proef laat een paard zien dat gewillig is naar de hulpen van de ruiter, geen verzet toont en zijn proef met veel correctheid en finesse uitvoert waarbij snelheid zorgt voor een extra dimensie.

Meer informatie over reining en deze wedstrijd, de Reining Challenge, vind je op www.drha.nl

Ander Nieuws

  • Aandachtspunten voor wedstrijdorganisaties ten tijde van Corona
    Aandachtspunten voor wedstrijdorganisaties ten tijde van Corona
  • Rieky Young: “Je moet niet op je gat gaan zitten, maar gewoon doorgaan.”
    Rieky Young: “Je moet niet op je gat gaan zitten, maar gewoon doorgaan.”
  • Diverse Nederlandse kampioenschappen paardensport afgelast door coronacrisis
    Diverse Nederlandse kampioenschappen paardensport afgelast door coronacrisis