­ Nederlands ponyteam tweede in landenwedstrijd - KNHS

Nederlands ponyteam tweede in landenwedstrijd

Geplaatst op 09 juni 2017 in Springen

De Nederlandse ponyruiters zijn op de goede weg richting het Europees kampioenschap. Vanochtend in alle vroegte wonnen ze in Wierden in de stromende regen de tweede prijs in de landenwedstrijd. Ierland won met slechts vier strafpunten en met slechts drie ruiters in het team. Het had een barrage kunnen worden als het oranje team binnen de toegestane tijd was gebleven. Derde werd Frankrijk.

Charlotte Kuijpers (2 en 0 strafpunten), Julia Engelsman (5 en 1), Pam Nieuwenhuis (4 en 1) en Elize van de Mheen (0 en 0) reden stuk voor stuk sterk en finishten uiteindelijk op zeven strafpunten in totaal. “Het waren allemaal heel ontspannen ritten, waarbij ze makkelijk controle konden houden, maar nu nog slimmere wendingen maken. Dan heb ik het op de rit. Dat is echt een aandachtspunt voor mij tijdens de komende trainingen. De focus lag tot nu toe nu op controle. De volgende stap is het wegwerken van de tijdfouten. Wat ik zag geeft een heel fijn gevoel. Nu zorgen dat ik het spul scherper maak”, vertelt bondscoach Edwin Hoogenraat, die regelmatig met de Nederlandse ponytop aan het werk gaat.

Tot nu waren de ponyruiters in elke landenwedstrijd van dit seizoen nog geplaatst. “Het is een heel goed jaar, al had ik vorig jaar al wel eerder het EK-team in mijn hoofd. Ditzelfde ponyteam gaat samen met ponyamazone Elike Morsink volgende week mee naar Hagen en als extra neem ik Kim Jacobs en Mart IJland mee. Als Hagen geweest is, maak ik mijn EK team bekend.”

Ondank de vele regen tot halverwege de dag verliep ook dag drie van het Dutch Youngster Festival vlekkeloos. Het Nederlands team in de landenwedstrijd voor Children had minder geluk en finishte als zevende en laatste. Frankrijk won hier, terwijl Italië en België de tweede plaats deelden.

Een andere hoogtepunt, de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs voor Young Riders op 1.45m niveau, werd gewonnen door Thibault Lacrevaz uit Frankrijk met Tom d’Ruffosse. Van de 51 deelnemers drongen er zeven door tot de barrage, waarin de Kars Bonhof als zesde finishte met Zentos (v. Zento). Een Nederlandse overwinning kwam eerder op de dag van Hessel Hoekstra met Chiricco (v. Chin Chin) in de Juniors Small Tour op 1.35m niveau.

Morgen, zaterdag, worden de laatste zes internationale rubrieken verreden, waaronder de Grote Prijzen voor de pony’s, Children en junioren.

www.dutchyoungsterfestival.com

Foto: Pam Nieuwenhuis met Zeppe Van De IJsseldijk door Digishots

Ander Nieuws

  • Rowen van de Mheen doet goede zaken in Grote Prijs
    Rowen van de Mheen doet goede zaken in Grote Prijs
  • Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 september 2020
    Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 september 2020
  • Leren paardrijden: Vaktermen springen
    Leren paardrijden: Vaktermen springen