­ Nederlands reiningteam vijfde op FEI EK 2017 - KNHS

Nederlands reiningteam vijfde op FEI EK 2017

Geplaatst op 11 augustus 2017 in Reining

Op dit moment wordt het FEI European Championship 2017 Senior Riders verreden op de CS Ranch in Givrins, Zwitserland. In de teamcompetitie wist Nederland een vijfde plaats te behalen. Goud ging naar België, zilver voor Duitsland en Italië ging naar huis met de bronzen medaille.

Petra van Ede (Barneveld) reed met Wimpys Wound Up een sterke proef en kreeg de score 215. Helaas kostte een fout na de tweede wissel haar drie punten. Ook Suzanne Scharroo (Woudenberg) reed met Walla Whiz N Tari BB een sterke proef en liet indrukwekkende cirkels zien. De score 214,5 was een mooie tweede teamscore. Jurgen Pouls (Grathem) kwam als derde ruiter voor het team aan start. Met Paula First Gun begon hij zeer sterk, maar een te vroege stop in de tweede spin en een fout na de tweede wissel kostte hem in totaal 4,5 punten. De score 211 bleek de derde teamscore, aangezien Anne Grether (Boekel) niet het niveau liet zien wat we van haar gewend zijn. Haar paard Wimpys Little Tejano was te sterk in de proef en helaas resulteerde dat in een 211. De totaalscore 640,5 was goed voor een mooie vijfde plek.

De individuele ruiter Roy van der Hoeven (Wijdewormer) reed een sterke proef met zijn merrie A Chic On Whiskey. Met de score 215,5 was hij de beste Nederlandse combinatie. Lia Freriks (Zaandam) kwam ook als individuele ruiter aan start en reed met Ready For Revolution een 208.
Bondscoach Robert Overbeek: “Ik ben trots op onze ruiters. We hebben een doel gezet en dat hebben we bereikt. We begonnen sterk met de eerste twee ruiters, maar helaas is dat niet doorgezet. Ik hoop dat de ruiters in de consolation round kunnen laten zien dat ze in de finale thuishoren.”

Vandaag hebben de senioren de consolation round gereden. Petra van Ede heeft daarbij de finale bereikt. De Junioren en Young Riders rijden de teamcompetitie voor de FEI World Championships. 

Wie is namens Nederland afgevaardigd

Bekijk de startlijsten en uitslagen (met live-score)

Bekijk de livestream (gedeeltelijk betaald)

Met dank aan Westerntoday.nl / Fenna Elzinga

Foto Petra van Ede archief Lux Fotografie

 

Ander Nieuws

  • Diverse data voor Nederlandse kampioenschappen bekend
    Diverse data voor Nederlandse kampioenschappen bekend
  • Aandachtspunten voor wedstrijdorganisaties ten tijde van Corona
    Aandachtspunten voor wedstrijdorganisaties ten tijde van Corona
  • Rieky Young: “Je moet niet op je gat gaan zitten, maar gewoon doorgaan.”
    Rieky Young: “Je moet niet op je gat gaan zitten, maar gewoon doorgaan.”