­ Nederlands springponyteam tweede in landenwedstrijd Fontainebleau - KNHS

Nederlands springponyteam tweede in landenwedstrijd Fontainebleau

Geplaatst op 16 april 2017 in Springen

In het Franse Fontainebleau hebben de Nederlandse springpony´s en hun ruiters afgelopen dagen goede zaken gedaan. Met slechts 4 strafpunten wist het team onder leiding van bondscoach Edwin Hoogenraat een knappe tweede plaats te bezetten in de landenwedstrijd. Ook individueel werden er knappe klasseringen gehaald.

Het Oranje team bestond in Frankrijk uit Charlotte Kuijpers (Oirlo) met Cooper, Julia Engelsman (Berkhout) met Blackwood Rock, Pam Nieuwenhuis (Groessen) met Zeppe van de IJsseldijk en Elize van de Mheen (Hoevelaken)  met Gregory 55. De amazones moesten alleen Frankrijk dat geheel foutloos bleef voor laten gaan. Achter Oranje eindigde Ierland met 24 strafpunten als derde.

Bondscoach Edwin Hoogenraat vertelt op de terugweg uit Frankrijk dat hij heel tevreden terugkijkt op de wedstrijd. “De landenwedstrijd begon voor ons eigenlijk heel slecht. Onze eerste combinatie Charlotte Kuijper werd met haar pony Cooper direct uitgebeld. Toen dacht ik wel dat het heel moeilijk zou worden, maar de andere drie amazones pakten het super op en reden alle drie foutloos. Voor de tweede manche leek het alsof de pony van Charlotte nu wel goed zou gaan, maar in de ring ging het weer mis. Ook toen deden de andere drie het super. Julia Engelsman kreeg wel een foutje, maar ze reed misschien nog wel beter dan in de eerste manche. Zo werden we toch geweldig tweede. Ook in de individuele rubrieken deden mijn ruiters het heel goed. Charlotte Kuijpers herpakte zich helemaal door met haar andere pony,  Kosmo van Orchid´s, vierde te worden in de grote prijs. Pam Nieuwenhuis wist ook nog een proef te winnen. Ook Mart IJland en Enrico van Manen reden sterk en een paar keer in de prijzen.”

Kijk hier voor alle uitslagen van Fontainebleau

Foto Charlotte Kuijpers met Kosmo van Orchids door Digishots.com

Ander Nieuws

  • Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten
    Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten
  • Harrie Smolders en Monaco N.O.P. vijfde in Super finale GCT
    Harrie Smolders en Monaco N.O.P. vijfde in Super finale GCT
  • Ruiter Harrie Smolders vijfde in wereldbekerwedstrijd Stuttgart
    Ruiter Harrie Smolders vijfde in wereldbekerwedstrijd Stuttgart