­ Nederlandse menners aan kop in Landenwedstrijd Aken - KNHS

Nederlandse menners aan kop in Landenwedstrijd Aken

Geplaatst op 20 juli 2017 in Mennen & para

Het Nederlandse menteam staat na de dressuur aan de leiding in de landenwedstrijd in Aken. De menners van Oranje hebben met dit resultaat een eerste stap gezet op weg naar tien opeenvolgende zeges in de landenwedstrijd van Aken. Voor de menners gaat de landenwedstrijd zaterdag verder met de marathon en volgt zondag de afsluitende vaardigheid.

Door de enorme wolkbreuken van gisteren en afgelopen nacht was de piste in Aken behoorlijk zwaar geworden. Voor diverse aanspanningen leverde dit wat problemen op. De paarden van Koos de Ronde lieten zich echter niet van de wijs brengen en toonden een knappe proef. Met 46.13 staat De Ronde op een voorlopige derde plaats. Zowel de Ronde als bondscoach De Ruijter waren wel iets teleurgesteld met de punten. Bij IJsbrand Chardon waren er wat kleine haperingen in onder meer het achterwaarts gaan en hij staat nu vierde met een score van 48.96. Theo Timmerman volgt weer direct daarachter met een score van 49.20 op plaats vijf.
Het klassement wordt aangevoerd door Boyd Exell (Aus) met een score van 37.99. Chester Weber (USA) staat met 38.87 tweede.

Kijk hier voor de volledige uitslagen.

Foto Koos de Ronde door Hippofoto

Ander Nieuws

  • Sterk team naar WK Vierspannen
    Sterk team naar WK Vierspannen
  • Bram Chardon wint overtuigend NK Vierspannen
    Bram Chardon wint overtuigend NK Vierspannen
  • Ingmar Veneman eerste Nederlands kampioene Para-mennen
    Ingmar Veneman eerste Nederlands kampioene Para-mennen