­ Nederlandse Paarden Academie reikt eerste kwaliteitslabels uit - KNHS

Nederlandse Paarden Academie reikt eerste kwaliteitslabels uit

Geplaatst op 13 oktober 2017

De Nederlandse Paarden Academie (NPA) heeft op donderdag 12 oktober een eerste kennisbijeenkomst georganiseerd, speciaal voor opleiders en aanbieders van hippische studies (publiek en privaat) in het auditorium van Aeres MBO in Barneveld.

Een jaar naar dato van de lancering van de NPA op Horse Event lichtten Gertwim de Haas en Xander Noë ( beiden lid van de werkgroep NPA) het afgelopen jaar toe. De kwaliteitscommissie in de personen van Prof. P. Sleegers en Prof. W. Back  gaven een korte toelichting bij de totstandkoming van de criteria om het NPA kwaliteitslabel te kunnen krijgen. De kwaliteitscommissie heeft criteria vastgesteld waarop de opleidingen beoordeeld worden die het NPA-label aanvragen. Het kwaliteitslabel wil duidelijkheid geven in welke opleidingen voldoen aan de wensen van het werkveld. Opleidingen worden beoordeeld op praktijkgerichtheid, klanttevredenheid en sectortevredenheid.

Uitreiking eerste labels
Twee opleidingen ontvingen uit handen van Rens Plandsoen (directeur KNHS) en Gertwim de Haas (directeur Aeres MBO Barneveld) het NPA-label:

De nieuwe opleiding Paardensport, een samenwerking tussen Equestrum en Lentiz in Maasland, werd tijdens deze bijeenkomst als allereerste mbo-opleiding bekroond met het NPA-label.

De opleiding Instructeur Paard & Gedrag van e-quine.com kreeg als eerste private opleiding het label toegekend.

Portaal en Label
De Nederlandse Paarden Academie is een initiatief van Aeres, KNHS, KWPN en FNRS en heeft als doelstelling de kwaliteit van de hippische sector te verbeteren en doet dit door o.a. om één overzicht te bieden van alle hippische opleidingen, trainingen en cursussen in Nederland. Daarnaast wil de NPA inzicht geven in de kwaliteit van de opleidingen. Daartoe is een kwaliteitslabel ontwikkeld waar de opleidingen extra getoetst worden op klanttevredenheid, praktijkgerichtheid en sectortevredenheid. Tevens initieert de NPA samen met haar partners diverse Masterclasses.

Kijk voor meer informatie op: www.nederlandsepaardenacademie.nl 


Foto's: Alice Goor

Hoofdfoto: Kwaliteitslabel wordt uitgereikt aan Lentiz, links Adri Reijm - directeur Lentiz | Maasland, midden Rens Plandsoen directeur KNHS, rechts Wendy Visser - opleidingscoördinator Paardensport en -houderij Lentiz | Maasland

Foto in bericht: Kwaliteitslabel wordt uitgereikt aan E-quine.com, van links naar rechts: Lotte de Haan - E-quine.com,  Annemarie van der Toorn - E-quine.com, Esther van der Graaff - E-quine.com en Gertwim de Haas - directeur Aeres MBO Barneveld. 
 

Categorie: NPA

Ander Nieuws

  • Iris Boelhouwer volgt Maarten van der Heijden op als directeur Topsport bij de KNHS
    Iris Boelhouwer volgt Maarten van der Heijden op als directeur Topsport bij de KNHS
  • Klaar voor de proef: Paspoort en wedstrijden
    Klaar voor de proef: Paspoort en wedstrijden
  • NPA kennisbijeenkomst voor hippische opleiders en aanbieders
    NPA kennisbijeenkomst voor hippische opleiders en aanbieders