­ Nederlandse ruiters op dreef in Doha - KNHS

Nederlandse ruiters op dreef in Doha

Geplaatst op 04 maart 2017 in Dressuur & Para

Een select gezelschap van Nederlandse (Para) dressuurruiters en springruiter Maikel van der Vleuten kwam afgelopen dagen in actie op het internationale concours van Doha in golfstaat Qatar. De Para dressuurruiters wonnen bijna alles wat er te winnen viel waaronder de landenwedstrijd.

Para-dressuur
De Nederlandse Para-dressuurruiters waren op stoom in Doha. Ze wonnen niet alleen de landenwedstrijd ook individueel deden ze zeer goed mee. Rixt van der Horst (Nistelrode), Frank Hosmar (Haarle) en Sanne Voets (Berghem) wisten ieder één of meerdere rubrieken te winnen en ook Nicole den Dulk (Elim B.), Lotte Krijnsen (Enschede) en Annemarieke Roling (Kropswolde) wisten goede scores en klasseringen te halen. De winnende Nederlandse Para dressuurploeg bestond in Doha uit Nicole den Dulk met Faust, Rixt van der Horst met Uniek N.O.P., Frank Hosmar met Aphaville N.O.P. en Sanne Voets met Demantur.
Frank Hosmar en Sanne Voets wonnen als uitsmijter de Kür in hun grade. Frank Hosmar was daarbij aanvoerder van de Oranje ploeg. “Ik ben echt super blij. Alf verbeterde hier iedere dag en dan vandaag ook nog de hoogste dagscore”, laat Hosmar enthousiast weten.

Dressuur en springen
Danielle Heijkoop (Rotterdam) was de enige Nederlandse dressuuramazone die was afgereisd naar Doha. Met haar Badari werd ze zaterdag 4 maart derde in de Grand Prix Special nadat zij eerder in de week als tiende was geëindigd in de Grand Prix. In beide proeven wist de amazone net geen 70% score te halen.

Maikel van der Vleuten (Someren) wist zich verschillende malen te plaatsen in Doha. Met VDL Groep Arera C wist hij in de Grote Prijs echter geen top klassering te bereiken.

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto: Nederlands Para-dressuurteam in Doha

Ander Nieuws

  • Edward Gal weer superieur met zijn Totilas-zonen
    Edward Gal weer superieur met zijn Totilas-zonen
  • Deelnemers internationale wedstrijden 3 t/m 9 mei 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 3 t/m 9 mei 2021
  • Deelnemers internationale wedstrijden 26 april 2021 t/m 2 mei 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 26 april 2021 t/m 2 mei 2021