­ Nederlandse Young Riders zesde op EK springen - KNHS

Nederlandse Young Riders zesde op EK springen

Geplaatst op 11 augustus 2017 in Springen

Net als de Junioren hebben ook de Nederlandse Young Riders met het team een zesde plaats behaald op het Europees kampioenschap springen in Samorin (Slowakije). Goud in landenwedstrijd ging naar Engeland voor België en Italië.

Voor de Young Riders stond gisteren al de eerste zeer pittige manche op het programma. Vandaag volgde de tweede voor het landenklassement bepalende omloop. De Nederlandse ruiters streden dapper mee, maar konden de nodige fouten niet voorkomen. Regerend Nederlands kampioen Kim Hoogenraat ging voor Nederland met Caesar als eerste van start. Ze kreeg in de eerste manche 9 strafpunten, maar reed vandaag knap foutloos. KNHS Talententeamlid Sanne Thijssen reed met Celine M Z in de eerste manche een ijzersterke foutloze rit, maar kreeg vandaag tien strafpunten. Megan Laseur en Blue Bayou kregen gisteren al 12 strafpunten en voegde hier vandaag nog eens 8 strafpunten een toe. Laatste Nederlandse starter Jens van Grunsven reed met Cika met 5 en 4 strafpunten het meest constant. Uiteindelijk kwamen de ruiters van bondscoach Luc Steeghs op een totaal van 26 strafpunten en de zesde plaats.
In het individuele klassement staat Kim Hoogenraat op plaats 23 als hoogste van de Oranje ploeg. De individueel startende Jarno van Erp met Al Capone staat nu op plaats 27. Van Erp heeft zich daarmee ook voor de finale geplaatst waarin zondag de beste 30 combinaties aan de start mogen komen.  

Uitslag Landenwedstrijd Europees kampioenschap springen Young Riders:
1. Engeland, 9 strafpunten
2. België, 11 strafpunten
3. Italië, 21 strafpunten
6. Nederland, 26 strafpunten
Kim Hoogenraat (Lijnden) – Caesar (9 + 0)
Sanne Thijssen (Baarlo) - Celine M Z (0 + 10)
Megan Laseur (Soest) - Blue-Bayou (12 + 8)
Jens van Grunsven (Erp) – Cika (5 + 4)

Kijk hier voor alle uitslagen en standen

Foto Kim Hoogenraat door Hippofoto.be

Ander Nieuws

  • Rowen van de Mheen doet goede zaken in Grote Prijs
    Rowen van de Mheen doet goede zaken in Grote Prijs
  • Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 september 2020
    Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 september 2020
  • Leren paardrijden: Vaktermen springen
    Leren paardrijden: Vaktermen springen