­ Neurologische vorm van Rhinopneumonie in de Beemster - KNHS

Neurologische vorm van Rhinopneumonie in de Beemster

Geplaatst op 12 april 2017

ERMELO (SRP) – Op een locatie in de Beemster (Noord-Holland) is de neurologische vorm van Rhinopneumonie vastgesteld. Het bedrijf heeft besloten dat paarden de locatie de komende weken niet mogen verlaten en dat er geen paarden van buiten worden toegelaten. Alle klanten van het bedrijf en de paardenbedrijven in de directe omgeving zijn reeds op de hoogte gebracht van de situatie.

De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) heeft na onderzoek bevestigd dat het op deze locatie gaat om EHV1, de variant van rhinopneumonie die zich kan uiten in de vorm van verkoudheidsverschijnselen, abortus en/of neurologische verschijnselen. In dit geval is het virus aangetoond bij een paard met neurologische verschijnselen. Dit onderzoek heeft direct plaatsgevonden nadat de eerste ziekteverschijnselen zichtbaar waren.

U kunt uw paarden zelf controleren op een infectie door tweemaal daags de temperatuur op te nemen. Bij koorts is het verstandig om direct uw dierenarts te raadplegen.

Heeft de recente uitbraak van Rhino gevolgen voor wedstrijden?
Op dit moment is er voor de KNHS geen aanleiding om te adviseren om wedstrijden geen doorgang te laten vinden. Mocht de situatie veranderen, dan wordt dit onmiddellijk via onze mediakanalen kenbaar gemaakt. De KNHS stemt de communicatie op het gebied van Rhinopneunomie af met de Sectorraad Paarden (SRP).  

Kijk voor meer informatie over Rhinopneumonie op www.sectorraadpaarden.nl of lees de informatie op knhs.nl.

Bron: Sectorraad Paarden

Categorie: Rhino, rhinopneumonie

Ander Nieuws

  • Neurologische vorm van rhinopneumonie in omgeving Arnhem
    Neurologische vorm van rhinopneumonie in omgeving Arnhem
  • #Woensdagwelzijnsweetje Rhinopneumonie
    #Woensdagwelzijnsweetje Rhinopneumonie
  • Neurologische vorm van rhinopneumonie bij Manege Lelystad
    Neurologische vorm van rhinopneumonie bij Manege Lelystad