­ Sectorraad Paarden: Neurologische vorm van Rhinopneumonie in Eemnes - KNHS

Sectorraad Paarden: Neurologische vorm van Rhinopneumonie in Eemnes

Geplaatst op 26 oktober 2017

Op een locatie in Eemnes is de neurologische vorm van Rhinopneumonie vastgesteld. Dat meldt de Sectorraad Paarden vandaag op haar website. Het getroffen bedrijf heeft besloten dat paarden de locatie de komende weken niet mogen verlaten en dat er geen paarden van buiten worden toegelaten. De klanten van het bedrijf zijn reeds op de hoogte gebracht van de situatie.

De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) heeft na onderzoek bevestigd dat het op deze locatie gaat om EHV1, de variant van Rhinopneumonie die zich kan uiten in de vorm van verkoudheidsverschijnselen, abortus en/of neurologische verschijnselen. In dit geval is het virus aangetoond bij een paard met neurologische verschijnselen.

Heeft de recente uitbraak van Rhino gevolgen voor wedstrijden?
Op dit moment is er geen aanleiding voor een negatief advies rondom het organiseren van wedstrijden. Mocht dat veranderen, dan wordt dit onmiddellijk via de KNHS-website bekend gemaakt. De KNHS stemt deze communicatie af met de Sectorraad Paarden (SRP).  

Over Rhinopneumonie
Voor meer informatie over Rhinopneumonie verwijzen we je naar de website van de Sectorraad Paarden: www.sectorraadpaarden.nl. Je kunt je paarden zelf controleren op een infectie door tweemaal daags de temperatuur op te nemen. Bij koorts is het verstandig om direct een dierenarts te raadplegen.

Bron: Sectorraad Paarden

Categorie: SRP, rhinopneumonie

Ander Nieuws

  • Neurologische vorm van rhinopneumonie in omgeving Arnhem
    Neurologische vorm van rhinopneumonie in omgeving Arnhem
  • SRP: Influenza bij paarden in Nederland
    SRP: Influenza bij paarden in Nederland
  • Neurologische vorm van Rhinopneunomie in Hardenberg
    Neurologische vorm van Rhinopneunomie in Hardenberg