­ Niels Tacken wint Grote Prijs CSI de Peelbergen - KNHS

Niels Tacken wint Grote Prijs CSI de Peelbergen

Geplaatst op 02 april 2017 in Springen

In het Limburgse Kronenberg, bij hippisch centrum De Peelbergen, was het Niels Tacken die de CSI** Grote Prijs over 1.45m wist te winnen. De ruiter uit Meterik zorgde met Chenna Z (v. Chablis) voor een thuisfeestje en stapte met een grote glimlach het podium op. Tacken klopte met zijn ultra snelle rit de tijd van Kevin Olsmeijer. Vervolgens maakte de Britse Julie Andrews het als laatste starter nog even spannend, maar kwam uiteindelijk driehonderdste seconden tekort.

“Ik zag Julie gaan en richting de laatste hindernis dacht ik nog even dat het gedaan was. Maar nu lukte het net wel in plaats van net niet en daar ben ik reuze blij mee! In het begin had ik met deze merrie nog wel eens wat controle problemen, maar nu gaat het al het hele concours top. Ze heeft alle dagen geen balk geraakt. Dat ik voor een thuispubliek mag winnen is helemaal mooi. Dat had ik om eerlijk te zijn niet verwacht. Er waren zo veel toeschouwers die ons aanmoedigden en zelfs de fokker was erbij om zijn paard te zien gaan. Echt top”, besluit de Limburgse nummer een.

De GP-proef die Henk Linders met zijn team uitgezet had bevatte voor ieder wat wils volgens de nummer twee, Julie Andrews. “Er zaten wat krappe bochten in en lijnen waarin je gas kon geven. Het was echt tot op het laatst spannend. Iedereen hield zijn adem in tijdens de barrage, ik ook!”, vertelt de Britse die KWPN’er Ayrton IV (v. Cantos) aan de start bracht. “Ik had Niels zien gaan en had al zo’n vermoeden dat ik niet sneller kon. Uiteindelijk zat het hem in de bocht van 1 naar 2, waarin ik iets buitenom ging. Toch ben ik meer dan tevreden.”

Met slechts 5 van de 60 combinaties in de barrage, was er voor alle kandidaten een mooie klassering. Kevin Olsmeijer, die over het gehele concours goed presteerde, werd derde met eveneens een Nederlands gefokt paard, Dalvaro 2 (v. Calvaro Z). Michael Greeve eindigde met de knap gelijnde Big Star Jr. KZ net naast het podium, maar wel voor de Britse Jonathan Dixon met Continio.

Voor meer informatie en uitslagen www.peelbergen.eu

(Bron: Persbericht CSI Peelbergen)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF