­ Nieuwe aanwinst levert Mathijs van Asten GP-zege op CSI Asten - KNHS

Nieuwe aanwinst levert Mathijs van Asten GP-zege op CSI Asten

Geplaatst op 11 juni 2017 in Springen

Mathijs van Asten heeft de elfjarige Brugal VDL (v. Indorado) slechts een aantal weken onder het zadel, maar wist de kwaliteiten van de knap gelijnde schimmelhengst uitstekend te etaleren. Als tweede starter in de acht man tellende barrage zette Van Asten een tijd weg waar zijn concullega’s zich op stukbeten in 37.04 seconden. Een nette tweede plaats was er voor de Brit Mark Turnbull, gevolgd door de in Nederland woonachtige Japanse Hikari Yoshizawa.

Henk Linders kreeg van de deelnemers over de gehele linie lof voor de gebouwde parcoursen. De Grote Prijs, waarin 48 combinaties van start gingen, had genoeg maat en technisch vernuft. De toegestane tijd werd uiteindelijk verzet van 69 naar 72 seconden. Daarmee scheidde de proef het kaf van koren en gaf acht barragisten de kans de winst te bemachtigen.
Mathijs van Asten reed als tweede de barrage in nadat de Britse Jessica Mendoza het voor gezien hield. De eerste te kloppen tijd bleek uiteindelijk ook de laatste. “Ik reed niet binnen voor de winst. Ik wilde een strakke ronde rijden en dat is absoluut gelukt. Soms dan loopt het goed en daar kon ik nu op doorpakken”, vertelt de winnaar van de 1.45m Grote Prijs. “Als je zo dicht bij huis wint met een paard dat je net op stal hebt, dat is natuurlijk fantastisch. Net als het hele concours hier. De sfeer is geweldig en alle faciliteiten zijn er zodat wij top kunnen presteren.”

Van Asten koos twee maal voor de voorlangs optie en wist overal een eerste zijn eerste afstand te pakken. Dat lukte ook de uiteindelijke nummer twee, Brit Mark Turnbull, die met zijn compacte vosje Cartouch III (v. Tangelo van de Zuuthoeve) finishte in 37.96. De voor Theo Molenaars rijdende Hikari Yoshizawa eindigde door de grote galop van haar Conrato (v. Caretino) en een galopsprong minder in de laatste lijn in de derde tijd van 38.12 seconden. De Limburgse Nicole Caris bezette de vierde plaats met W Diva Rosa Mfs (v. Wallenberg), voor Eric Jr. van der Vleuten die met Casantos (v. Carthino) de top vijf vervolledigde.

Klik hier voor de uitslagen.

Foto: Mathijs van Asten met Brugal VDL door Horsecooper

 

Ander Nieuws

  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
  • Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten
    Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten