­ Nieuwe start voor het Nederlands Hippisch Kenniscentrum - KNHS

Nieuwe start voor het Nederlands Hippisch Kenniscentrum

Geplaatst op 11 januari 2017

Het Nederlands Hippisch Kenniscentrum maakt een nieuwe start. Na een tijd van afwezigheid is de online kennisbank sinds begin januari 2017 weer online. Op www.nhk.nl vind je informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen uit de paardensector. Van ziektes tot stalling en van transport tot voeding, het is te vinden bij het Nederlands Hippisch Kenniscentrum, ook wel NHK.

Initiatiefnemers KNHS, ZLTO en FNHO hebben het Nederlands Hippisch Kenniscentrum nieuw leven ingeblazen. Gezien de aanwezige behoefte van paardenliefhebbers aan informatie over het paard, de verzorging, gezondheid en het welzijn hiervan, zijn de plannen ontstaan om het NHK te vernieuwen. Voorzitter Theo Ploegmakers: “Uit paardensportonderzoek van de KNHS onder 7.000 paardensporters is gebleken dat er een grote behoefte is aan informatie over het houden  en verzorgen van  paarden. Het NHK bundelt reeds  beschikbare en wetenschappelijk verantwoorde informatie uit de sector en vertaalt dit in  toegankelijke  artikelen op nhk.nl.

Door de samenwerking met verschillende organisaties en  professionals uit de sector verzamelt het NHK kennis en informatie over het paard, de paardensport en de paardensector. Deze informatie is met wetenschappelijk onderzoek onderbouwd of afkomstig van een erkende professional uit het betreffende vakgebied. De informatie op het NHK is degelijk, goed te begrijpen en gemakkelijk te vinden op één plek: de online kennisbank. De verschillende artikelen  worden onderverdeeld in thema’s en zijn te vinden via een eenvoudige zoekbalk.

De komende tijd worden de artikelen op het NHK verder aangevuld. “Het aanvullen van de kennisbank blijft een doorlopend proces. Er is binnen de aangesloten organisaties een groot netwerk ontstaan en daardoor is er ook veel kennis en informatie  beschikbaar welke we graag via het NHK willen ontsluiten.” aldus Rowie Rooth, projectcoördinator van het NHK. Kijk voor meer informatie op www.nhk.nl.

Categorie: NHK, Nederlands Hippisch Kenniscentrum

Ander Nieuws

  • Vooraankondiging KNHS Instructeurscongres 2021
    Vooraankondiging KNHS Instructeurscongres 2021
  • Wat is er in december 2018 te doen op het Nationaal Hippisch Centrum?
    Wat is er in december 2018 te doen op het Nationaal Hippisch Centrum?
  • Toekomst Nationaal Hippisch Centrum besproken door ledenraad
    Toekomst Nationaal Hippisch Centrum besproken door ledenraad