­ Nieuws uit het voltigeforum van 11 mei 2017 - KNHS

Nieuws uit het voltigeforum van 11 mei 2017

Geplaatst op 06 juni 2017 in Voltige

Op donderdag 11 mei 2017 kwam het voltigeforum bijeen op het KNHS-centrum in Ermelo. Voor forumlid Anou Geleijnse is dit haar eerste forumvergadering. Voorzitter Nienke de Wolff heet haar welkom en verwacht dat Anou een goede bijdrage kan leveren aan het verder ontwikkelen van de voltigesport op manegebedrijven  in Nederland. Op de agenda staat onder andere een brainstorm over het meerjarenbeleid. Hieronder worden de belangrijkste punten uit de vergadering toegelicht.

Meerjarenbeleid

In de vorige vergadering van het voltigeforum, in januari van dit jaar, is de gezamenlijke visie op de discipline voltige goedgekeurd door het forum. Deze visie is een belangrijk uitgangspunt voor het beleid van de komende jaren. In de vergadering is een start gemaakt met een brainstormsessie die in september een vervolg krijgt. Het forum denkt na over waar ze de komende jaren naar toe willen met de sport. Zo wordt o.a. nagedacht over de huidige inrichting van de sport, het beoordelingssysteem waarbij speciaal aandacht is voor de lagere klassen, de beoordeling van het paard, de huidige opzet van de Hippiade voltige en de KNHS-Voltige Cup.

Instructeursopleiding

In het najaar van 2017 gaat de instructeursopleiding voltige weer van start. Het forum heeft in de afgelopen periode gekeken naar de huidige opzet van de opleiding en waar nodig verbeteringen aangedragen. Meer informatie over de opleiding is hier te vinden, inclusief een PDF van de nieuwe opleidingenbrochure.

Digitaal inschrijven

Het online inschrijven voor voltigewedstrijden is vanaf 1 juni 2017 verplicht. Met deze stap hoopt de KNHS de administratie rondom het deelnemen aan wedstrijden voor deelnemers maar ook voor wedstrijdorganisaties makkelijker en sneller te maken. Deelnemers kunnen zich online inschrijven via de wedstrijdkalender in Mijn KNHS. Het online inschrijven zorgt voor minder werk bij wedstrijdorganisaties, daarnaast is de kans op fouten kleiner en kunnen gemakkelijk protocollen met de gegevens van deelnemers gegenereerd worden. Bij het digitaal inschrijven vragen wij speciaal aandacht voor het invoeren van de teamnamen, het verzoek om altijd exact dezelfde naam te gebruiken dit zodat het uitslagverwerkingsprogramma de naam van het team herkent.

Wedstrijdorganisaties zijn begin dit jaar geïnformeerd over het digitaal inschrijven. Voor vragen kunnen wedstrijdorganisaties contact opnemen met uitslagen@knhsvv.nl

Wijzigingen FEI

De FEI heeft wijzigingen aangebracht de code of points en de FEI vaulting guidelines.  Nationaal is besloten om deze wijzigingen niet over te nemen. In 2018 wordt bekeken of de wijzigingen van de FEI overgenomen worden. Voor voltigeurs die internationaal starten zijn de wijzigingen wel van belang, er zijn o. a. wijzigingen aangebracht in de beoordeling van de Technische Test.

Bekijk alle wijzigingen op de FEI-website 

Over het voltigeforum
Elke discipline in de paardensport heeft een eigen forum. In het voltigeforum wordt nagedacht over de sport, worden nieuwe ideeën besproken en spelregels bepaald. Er wordt gekeken naar de hele breedte van de paardensport, dus van instroom tot topniveau. Heb je suggesties of ideeën om de voltigesport in Nederland nog mooier te maken? Neem dan contact op met het forum via forumvoltige@knhs.nl of kijk op https://www.knhs.nl/voltigeforum/ voor de samenstelling en eerdere verslagen.

In 2017 zijn de vergaderingen van het voltigeforum op: donderdag 14 september en donderdag 7 december.

Categorie: voltigeforum, verslag voltigeforum

Ander Nieuws

  • Diverse data voor Nederlandse kampioenschappen bekend
    Diverse data voor Nederlandse kampioenschappen bekend
  • Kort verslag springforum 18 januari 2021
    Kort verslag springforum 18 januari 2021
  • Kalenders voltige, endurance, eventing en samengesteld mennen 2021
    Kalenders voltige, endurance, eventing en samengesteld mennen 2021