NK Jachtpaarden 2017 bij Paleis Soestdijk

Geplaatst op 13 april 2017 in Eventing

Op zaterdag 22 april a.s. zal voor de 33-ste maal het NK Jachtpaarden plaatsvinden in het bos achter Paleis Soestdijk. Dit unieke evenement op deze prachtige locatie is de afsluiting van het (slip)jacht seizoen 2016-2017.

Hier strijden de leden van de Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNJV),  de Jachtvereniging Soestdijk (JVS), de Midland Hunt en de Veluwe Hunt in de Masters Klasse (zwaar) om de felbegeerde titel ‘Nederlands Kampioen Jachtpaarden’. Daarnaast is er ook nog een Members klasse (licht) waar de 'Nationaal kampioen' uit voortkomt. Het doel van het NKJ is niet dat de beste jachtruiter wordt gehuldigd, maar dat wordt bepaald welke ruiter over het beste jachtpaard beschikt. De Veluwe Hunt is dit jaar de gastheer van het evenement. Het programma begint vroeg in de ochtend en loopt door tot ca. 19.00 uur. Uiteraard ontbreekt de demonstratie van de meute van de Veluwe Hunt hierbij niet. En Les Veneurs de Brabant zullen met hun trompe de chasse gedurende dag het evenement opluisteren. Het belooft weer een prachtige dag te worden!

Voor het programma, het bestellen van toegangskaarten en overige informatie kun je terecht op www.nkjachtpaarden.nl. Ook via facebook/nkjachtpaarden zijn leuke wetenswaardigheden in aanloop naar de 33-ste editie van het NK Jachtpaarden te vinden.

Ander Nieuws

  • WK’s paardensport in 2022 naar Herning en Pratoni del Vivaro
    WK’s paardensport in 2022 naar Herning en Pratoni del Vivaro
  • Deelnemers internationale wedstrijden 11 t/m 17 november 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 11 t/m 17 november 2019
  • Tim Lips: ‘Zo mooi als een wedstrijd goed uitpakt’
    Tim Lips: ‘Zo mooi als een wedstrijd goed uitpakt’