­ NK Springen 2017: Bas Moerings nieuwe leider junioren - KNHS

NK Springen 2017: Bas Moerings nieuwe leider junioren

Geplaatst op 21 april 2017 in Springen

Bas Moerings is de nieuwe leider in het klassement van het NK junioren. Met Fasther eindigde Bas op de derde plaats in het tweede onderdeel van het NK, een parcours direct op tijd met hindernissen op een hoogte van 1.40m, en hield zijn score van de eerste dag op 3,57. Ralph Slaats won de wedstrijd met zijn vos Pres d’ici.

Er werd in de tweede wedstrijd van het NK meer gevraagd van de junioren. Het zorgde voor de nodige verschuivingen in het klassement, zeker in de top. Bas Moerings reed een sterke, vlotte foutloze ronde en hield zijn score op 3.57, goed voor de zesde plaats op de eerste dag. De vijf starters na Bas maakten fouten, waardoor Moerings de leiding overneemt van Hessel Hoekstra. Zijn schimmel Q Star maakte een springfout, waardoor Hessel nu op plaats drie staat met een totaal van 4 strafpunten. Met de merrie Eileen bleef Hessel wel foutloos en daarmee deed hij in het klassement wel goede zaken. Ze staan nu op plaats 7.

Sven Peters reed weliswaar net binnen de tijd met Chanel, maar een foutloze rit levert hem wel de tweede plaats op in de tussenstand achter Moerings.
Gisteren zat het Ralph Slaats niet mee in de eerste wedstrijd. Vandaag revancheerde de ruiter uit Waalre zich met de winst in een snelle tijd van 70.19 seconden. Tom Schellekens reed de snelle en voorzichtige Dena-Sienne naar de tweede tijd (71.07 sec) en foutloos. Schellekens reed zich daarmee naar de achtste plaats in de tussenstand.

Morgenochtend rijden de junioren de eerste manche van het derde onderdeel van het NK.

Morgenmiddag vanaf 15.30 is de tweede en beslissende manche.

Klik hier voor de uitslag van de tweede wedstijd van het NK junioren

Klik hier voor de tussenstand van het NK Springen junioren

Foto: Bas Moerings en Fasther (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF