NK Springen 2017: Hessel Hoekstra wint 1e onderdeel Junioren

Geplaatst op 20 april 2017 in Springen

Met een superieure rit met Q Star heeft Hessel Hoekstra de eerste wedstrijd van het NK Springen voor Junioren op zijn naam geschreven. De pupil en stalruiter van Willem Greve was ruim vier seconden sneller dan Iris Hakvoort met Don’t Tell Me What to Do. Max van de Poll begon met de derde en vijfde plaats uitstekend aan het kampioenschap.

Hessel Hoekstra reed vanaf start tot finish aanvallend en nam overal in het parcours van Louis Konickx de kortste route. “Op de eerste dag is Q Star fit en daar moet je van profiteren”, verklaarde Hoekstra zijn tactiek.
Er werd goed gereden in het kampioenschap voor junioren, waarin 44 combinaties aan start kwamen in het snelheid- en wendbaarheidswedstijd met hindernissen op een hoogte van 1.35m. Meer dan de helft kwam over de finish zonder springfouten. Zo ook nummer 2 Iris Hakvoort die direct na Hoekstra het dichtst in de buurt van zijn tijd kwam. Laatste start Max de Poll reed zich met Charlotte naar de derde plaats.

Morgen in de tweede omloop van het kampioenschap gaat Hessel Hoekstra van start met 0 strafpunten. De tijdverschillen van de eerste wedstrijden worden door twee gedeeld en bepaalt de uitgangspositie van zijn concurrenten. Iris Hakvoort heeft 2.33 achterstand op Hessel.

Klik hier voor de uitslag van de eerste wedstrijd van het NK Junioren

Klik hier voor de tussenstand van het NK Junioren

Foto: Hessel Hoekstra en Q Star (www.hippofoto.be)

Categorie: NK Springen 2017

Ander nieuws

  • Wedstrijdkalender eventing 2018 bekend
    Wedstrijdkalender eventing 2018 bekend
  • Nieuw seizoen Rondjes instructie en educatie start 9 november
    Nieuw seizoen Rondjes instructie en educatie start 9 november
  • Edward Gal en Glock’s Zonik derde bij wereldbeker debuut
    Edward Gal en Glock’s Zonik derde bij wereldbeker debuut
Wij maken gebruik van cookies Ok