NK Springen 2017: IJzersterke start Lisa Nooren bij Young riders

Geplaatst op 20 april 2017 in Springen

Lisa Nooren is het NK Young Riders ijzersterk begonnen. Met haar schimmel Ilusie Q nam ze de leiding en reed VDL Groep Urane de Talma naar de vierde plaats. Grote concurrente Sanne Thijssen was de snelste van de 37 deelnemers, maar een springfout op de laatste hindernis van Bulavsco, plaatst de topamazone uit Sevenum als zevende. Jarno van Erp deed goede zaken door tweede te worden met Bon Giorno Go. Micky Morssinkhof staat voorlopig derde in het kampioenschap met Care for Love.

De beste zes combinaties van de snelheid- en wendbaarheidswedstrijd kwamen terug voor de prijsuitreiking. Sophie Schoonwater reed Carizzo naar de vijfde plaats. Maud Roosendaal reed haar met veel vermogen springende Universo foutloos naar de zesde plaats.

De verschillen bij de Young Riders zijn kleiner dan bij de Junioren. De eerste 20 combinaties staan op minder dan een springfout van elkaar. Morgen in de tweede wedstrijd gaat Lisa Nooren als laatste van start met Ilusie Q met een 0 strafpunten. Jens van Grunsven staat op 3.84 pnt achter Lisa op de 20e plaats.

Klik hier voor de uitslag van de eerste wedstrijd NK Young Riders

Klik hier voor de tussenstand van het NK Young Riders

Foto: Lisa Nooren met Ilusie Q (www.hippofoto.be)

Categorie: NK Springen 2017

Ander Nieuws

  • Drie weken hippische topsport in Veeningen
    Drie weken hippische topsport in Veeningen
  • Deelnemers internationale wedstrijden 24 t/m 30 juni 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 24 t/m 30 juni 2019
  • Schrijf je in voor de KNHS Talentendag
    Schrijf je in voor de KNHS Talentendag