­ NK Springen 2017: Joy Lammers wint eerste onderdeel NK bij senioren - KNHS

NK Springen 2017: Joy Lammers wint eerste onderdeel NK bij senioren

Geplaatst op 20 april 2017 in Springen

Tot haar eigen verrassing won Joy Lammers het eerste onderdeel van het NK springen voor senioren. “Ik had gedacht dat ik bij de beste zes zou zitten, maar eerste had ik niet verwacht. Het liep van hindernis 1 goed”, vertelt de amazone die met Taura van de Broekkant de snelste foutloze was in Mierlo. Marc Houtzager – een van de favorieten – ging lange tijd aan de leiding met Sterrehof’s Calimero en eindigde op plaats 2 op bijna 2 seconden achterstand.

“Ik moest wat proberen”, vertelt Joy Lammers. “Met Winny - waarmee ik eerder startte - was ik wat achterop geraakt. Het liep vanaf hindernis 1 goed met Taura. Ik kon overal mooi voorwaarts rijden. Het gevoel was heel goed vandaag. Ik had dit niet verwacht, dat ik zo snel zou zijn.”

Marc Houtzager ging lange tijd aan de leiding met Sterrehof’s Calimero. De routinier uit Rouveen hoort bij de favorieten met zijn talentvolle ruin en staat in de tussenstand 0,84 pnt achter klassementsleider Lammers. Ruben Romp nestelde zich op het podium Audi’s Teavanta II C Z na een sterke foutloze ronde. Ze staan 0,02 punten achter Houtzager.
Doron Kuijpers vormt nog maar kort een combinatie met Dickyville, maar dat weerhield hem er niet van om de vierde plaats te bemachtigen in het eerste onderdeel van het NK Senioren. Sanne Thijssen en Con Quidam RB – vorig jaar kampioen bij de Young Riders – zijn met de vijfde plaats in de eerste onderdeel hun eerste NK bij de senioren uitstekend begonnen.

Regerend kampioen Frank Schutttert heeft op de zesde plaats nog alle kansen om de titel te prolongeren. Frank rijdt dit jaar met de hengst Chianti’s Champion, waarmee hij in de Grote Prijs van Jumping Amsterdam al heel goed presteerde.

Foto: Joy Lammers met Taura van de Broekkant (www.hippofoto.be)

Categorie: NK Springen 2017

Ander Nieuws

  • Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten
    Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten
  • Harrie Smolders en Monaco N.O.P. vijfde in Super finale GCT
    Harrie Smolders en Monaco N.O.P. vijfde in Super finale GCT
  • Ruiter Harrie Smolders vijfde in wereldbekerwedstrijd Stuttgart
    Ruiter Harrie Smolders vijfde in wereldbekerwedstrijd Stuttgart