­ NK Springen 2017: Lisa Nooren houdt de leiding - KNHS

NK Springen 2017: Lisa Nooren houdt de leiding

Geplaatst op 21 april 2017 in Springen

Thomas Arendsen Raedt won met Why Not de tweede wedstrijd tijdens het NK voor Young Riders en stijgt naar de vierde plaats in de tussenstand. Beter staat Lisa Nooren er voor. Met Ilusie Q werd ze tweede achter Thomas en blijft aan de leiding in het kampioenschap. Haar fantastisch springende dochter van Quite Capitol heeft nog geen hindernis aangeraakt in de hoofdring in Mierlo. Lisa gaat dan ook als grote favoriete de laatste dag van het NK in.

Het was een pittige opgave voor de 36 combinaties van het NK Young Riders, de tweede wedstijd direct op tijd. Slechts zeven paren wisten foutloos te blijven over het 1.45m parcours van parcoursbouwer Louis Konickx. Thomas Arendsen Raedt deed dat met zijn extra meewerkende en ervaren Why Not in de snelste tijd. Het leverde de ruiter uit Barchem, die Why Not zelf opleidde, de winst op. Zijn totaal in het kampioenschap is nu 3.78 punten, goed voor plaats 4.
Lisa Nooren reed een subliem parcours met haar extra springende Ilusie Q. Ze gaan met 0 strafpunten fier aan de leiding in de tussenstand.

Megan Laseur volgt op 1.55 na een zeer goede foutloze wedstijd met Blue Bayou. Kim Hoogenraat staat voorlopig derde met Ceasar. Hun totaal na de twee wedstrijden is 3.08.
Net als gisteren kregen Sanne Thijssen en Bulavsco een springfout op de laatste hindernis. Het Rabo Talent van het Jaar en titelverdediger in Mierlo staat nu op plaats 6 en heeft nog uitzicht op een podiumplaats. Jens van Grunsven doet op de plaatsen 5 (met Le Calido) en 8 (met Cika) nog goed mee.

De finale is morgen over twee manches, de eerste om is om 10.30 uur, de tweede en beslissende om 17.00 uur.

Klik hier voor de uitslag van de tweede wedstrijd van het NK Riders

Klik hier voor de tussenstand van het NK Springen Young Riders

Foto: Thomas Arendsen Raedt en Why Not (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF