­ NK Springen 2017: Marc Houtzager op 1 en 3 na dag 2 - KNHS

NK Springen 2017: Marc Houtzager op 1 en 3 na dag 2

Geplaatst op 21 april 2017 in Springen

Joy Lammers heeft haar eerste plaats van de eerste dag niet kunnen behouden op het NK Springen voor senioren. Marc Houtzager heeft de leiding overgenomen met Sterrehof’s Calimero na een sublieme foutloze tweede wedstrijd van het NK. Met stalgenoot Baccarat is Marc nog een grote concurrent van zichzelf op de derde plaats. Titelverdediger Frank Schuttert heeft op plaats 2 in de tussenstand zondag nog alle kansen de titel mee te nemen naar de stal van Jos Lansink voor wie hij Chianti’s Champion rijdt.

Chianti’s Champion die in de tweede wedstrijd van het NK subliem sprong, heeft Jos Lansink in gezamenlijk eigendom met Willy van der Ham. Met Frank Schuttert in het zadel is de hengst nog volop in de race voor een podiumplaats.
Maar dan moeten er zondag geen fouten gemaakt worden of is Frank Schuttert afhankelijk van de concurrentie. Maar grote concurrent Marc Houtzager verkeert met zijn paarden in bloedvorm. Met Sterrehof’s Calimero voegde Houtzager in de tweede wedstrijd geen strafpunten toe aan de 0.84 van de eerste wedstrijd. Het verschil met Schuttert is minder dan een tijdfout.
Houtzager heeft in Sterrehof’s Baccarat nog een kandidaat voor een medaille op de derde plaats (1.68 pnt). Zondagmiddag voorafgaand aan de tweede manche zal de routinier uit Rouveen zijn keuze voor het paard in de finale moeten maken.
Er is nog veel mogelijk in het kampioenschap. De top tien staat op minder dan een springfout afstand van elkaar. Zondagmiddag zullen de hindernissen nog hoger worden en zal het aantal foutloze combinaties nog minder zijn dan vandaag.

Zestien van de 46 deelnemers reden foutloos. Pieter Keunen was daarvan de snelste met Alban en won de dagprijs, gevolgd door Gert Jan Bruggink met Umeunig en Kevin Beerze met Camelot.

Klik hier voor de uitslag van de tweede wedstrijd van het NK Senioren

Klik hier voor de tussenstand van het NK Springen Senioren

Foto: Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero (www.digishots.nl)

 

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF