NK Vierspannen weer naar Breda

Geplaatst op 24 juni 2017 in Mennen & para

De KNHS heeft het Nederlands kampioenschap voor vierspannen voor de komende drie jaar aan de organisatie van Outdoor Brabant in Breda toegewezen. Het evenement zal vanaf 2018 wel eerder in het jaar plaatsvinden dan nu gebruikelijk is. De exacte data worden later bekend gemaakt.

Vorig jaar werd op de terreinen in Breda een zeer succesvol WK voor vierspannen georganiseerd, dat is een van de belangrijke drijfveren om de organisatie ook het NK vierspannen weer toe te vertrouwen. Technisch directeur van de KNHS Maarten van der Heijden vertelt: “In Breda hebben ze al heel vaak laten zien een goed sportief evenement neer te kunnen zetten, dat is voor de KNHS van grote waarde. Ook de datum van het evenement is heel belangrijk. Door het NK eerder in het jaar te verrijden, wordt de wedstrijd zeer geschikt als observatiemoment voor de grote internationale kampioenschappen. Het is natuurlijk super mooi als een NK kan dienen als observatie, dat garandeert absolute topsport en veel strijd.”

Het Nederlands kampioenschap voor de vierspannen zal onderdeel blijven van de internationale CAIO wedstrijd. De enige officiële landenwedstrijd voor vierspannen die in Nederland verreden wordt.

Website: www.outdoorbrabant.nl.

Foto: Regerend Nederlands kampioen Koos de Ronde in Aken (Hippofoto.be)

Categorie: NK vierspannen

Ander Nieuws

  • KNHS Instructeurscongres 2019: Een leven lang leren
    KNHS Instructeurscongres 2019: Een leven lang leren
  • Samenwerking levert WK-zilver op voor Oranje tweespannen, Stan van Eijk brons
    Samenwerking levert WK-zilver op voor Oranje tweespannen, Stan van Eijk brons
  • Gelukkige dressuurkampioenen gehuldigd op Hippiade Mennen
    Gelukkige dressuurkampioenen gehuldigd op Hippiade Mennen