­ Oranje menners maken zich op voor Wereldbekerfinale - KNHS

Oranje menners maken zich op voor Wereldbekerfinale

Geplaatst op 21 februari 2017 in Mennen & para

Aanstaand weekend, op 25 en 26 februari, wordt in Gothenburg de Wereldbekerfinale voor de vierspanmenners verreden. Voor Nederland komen titelverdediger IJsbrand Chardon en Koos de Ronde aan de start. Samen met de Australische veelvuldige kampioen Boyd Exell gelden zij als favorieten.

De finale wordt verreden tijdens de Gothenburg Horse Show. De beste zes menners uit de door heel Europa verreden kwalificaties, en een Zweedse deelnemer op een wildcard, zullen het tegen elkaar opnemen.

Chardon en De Ronde laten het hele indoorseizoen al zien dat ze in vorm zijn en eindigden op een gelijk aantal punten als tweede na de wereldbekerkwalificaties. Zesvoudig wereldbekerwinnaar Exell stond na de kwalificaties op pole position en zal zaterdag daarom als laatste starter de piste van het Scandinavium in Gothenburg binnen rijden.

Wedstrijd
De eerste wedstrijd gaat zaterdagmiddag 25 februari om 15.50 uur van start, de deelnemers beginnen hier allen op nul. Zondagmorgen vanaf 10.40 uur staat dan weer een wedstrijd op het programma. Vijftig procent van het verschil in de score van de eerste wedstrijd (omgerekend in seconden) tussen elke menner en de winnaar, wordt door de menners meegenomen naar deze tweede omloop. De beste drie menners komen daarna in actie tijdens de alles bepalende winning round, hun eerste twee resultaten tellen hierbij ook mee.

Parcoursbouwer
Er komen niet alleen twee hele goede Nederlandse menners aan de start in Gothenburg. Ook het ontwerp van het parcours komt van Nederlandse hand. De Nederlandse level 4 parcoursbouwer Johan Jacobs is verantwoordelijk voor het parcours tijdens deze Wereldbekerfinale. Jacobs is al jaren de verantwoordelijk parcoursbouwer van de Wereldbekerwedstrijden in Genève en Londen Olympia en bouwt dit jaar voor het eerst de Wereldbekerfinale.

Naast Chardon, De Ronde en Exell nemen ook de Hongaar József Dobrovitz, de Zwitser Jérôme Voutaz, de Duitser Georg von Stein en de Zweed Fredrik Persson (met wild card) deel aan de Wereldbekerfinale.

Website: www.gothenburghorseshow.com.

Ander Nieuws

  • Data Regiokampioenschappen 2022
    Data Regiokampioenschappen 2022
  • Teams voor CHIO Aken bekendgemaakt
    Teams voor CHIO Aken bekendgemaakt
  • Winst voor Stan van Eijk in Valkenswaard
    Winst voor Stan van Eijk in Valkenswaard