­ Oudkarspel heeft primeur KNHS- Schaap en Citroen Eventing Cup - KNHS

Oudkarspel heeft primeur KNHS- Schaap en Citroen Eventing Cup

Geplaatst op 16 april 2017 in Eventing

Afgelopen weekend is in Oudkarspel de eerste wedstrijd van de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup verreden. Met een overwinning in de klasse CIC2* deed Alice Naber-Lozeman met ACSI Peter Parker de beste zaken.

De KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup is een competitie die verreden wordt over alle internationale eventingwedstrijden op één, twee en drie sterren niveau in Nederland. Een goede klassering in een drie sterren wedstrijd levert daarbij meer punten op dan een zelfde klassering in een één ster wedstrijd.
In Oudkarspel bij de North Holland Horse Trials stond er als hoogste klasse zowel een korte (CIC2*) als lange (CCI2*) wedstrijd op het programma.

Nederlands podium
In de CIC2* was het hele podium gevuld met Nederlandse combinaties. Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) nam direct in de dressuur al de leiding in de wedstrijd en stond die niet meer af. Ze deed dat met ACSI Peter Parker, het paard dat de amazone ook op de Olympische Spelen in Rio aan de start bracht. Achter Alice kwam Elaine Pen (Voorschoten) met haar Dostowjeski, die afgelopen jaar nog goed was voor brons op het NK in Boekelo. Op plaats drie eindigde Raf Kooremans (Turnhout, Bel.) met Cavalor Chai Chai. Een combinatie die een tijd afwezig is geweest op het internationale toneel, maar ook al de nodige ervaring op drie sterren niveau heeft. Een zeer geroutineerd podium dus in deze wedstrijd.

In de lange twee sterren wedstrijd was het deelnemersveld in tegenstelling tot de andere rubrieken klein. Na de dressuur en cross stond Ilonka Kluytmans (Alphen NB) hier aan de leiding, maar met haar Canna There he is, maakte de amazone twee fouten in het springen en zakte naar de derde plaats. Claire van Riel (Loon op Zand) was met Voulez Vous op plaats twee de beste Nederlandse. De amazone begon met een matige dressuurproef, maar wist in de cross en het springen foutloos te blijven. Winnaar werd de Duitser Kai Rüder.

In de CCI1* wedstrijd was Alice Naber-Lozeman weer de beste Nederlandse. Met de bij het KWPN goedgekeurde hengst Famous eindigde Naber als vierde. Daarmee bleef ze Tim Lips (Breda)met Tobruk net voor. Winst in deze rubriek was ook nu voor Duitsland, Gesa Staas met St Stacy was de beste.

Blij met competitie 
Met haar goede klasseringen kijkt Alice Naber terug op een geslaagde wedstrijd. “Ik ben echt heel blij met hoe beide paarden hier hebben gelopen. Vroeger maakte Peter Parker nog wel eens wat kleine foutjes aan het begin van het seizoen, nu liep alles direct heel goed. Ik heb deze winter hard aan de dressuur gewerkt en dat ging hier ook echt goed. De volgende wedstrijd is de Nations Cup in Strzegom. Voor Famous was het de eerste keer dat hij een lange wedstrijd liep en moest springen na de cross, dat deed hij goed. In Oudkarspel is het springen en de dressuur echt top voor elkaar op een super zandbodem. Ook de cross was mooi met leerzame hindernissen. In de ochtenduren was het nog wel iets glad, maar toen het zonnetje erdoor kwam was dat ook over. Dat ik nu ook meteen punten heb gescoord in de KNHS- Schaap en Citroen Eventing Cup is mooi. Vroeger hadden we deze internationale competitie ook en ik ben blij dat Schaap en Citroen Juweliers het mogelijk maakt dat de serie weer terug is. Het is absoluut een goede stimulans voor de eventingsport in Nederland.”

Pony´s
In Oudkarspel stond ook een CCI2* voor ponycombinaties op het programma. Voor de Nederlandse combinaties was deze wedstrijd aangemerkt als observatiewedstrijd voor het EK en bovendien een mooie kans voor combinaties om hun internationale kwalificatie te halen die nodig is voor deelname aan het EK. De 15-jarige Roza Driessen (Esch) reed haar kwaliteitsvolle Qualitat des Bourdons naar een keurige 9e plaats en was daarmee de beste Nederlandse. Driessen begon met een nette dressuurproef, kreeg alleen wat tijdfouten in de cross en bleef ook in het springen foutloos.

Uitslagen North Holland Horse Trials

Op het Facebook-event zijn veel leuke filmpjes en foto´s te vinden Facebook/North Holland Horse Trials

Foot: Alice Naber door Eventingphoto.com

 

Ander Nieuws

  • Eventingteam pony’s zesde op EK
    Eventingteam pony’s zesde op EK
  • Mooie sport op KNHS Eventing kampioenschap
    Mooie sport op KNHS Eventing kampioenschap
  • EK eventingjeugd: Junioren zesde in landenwedstrijd
    EK eventingjeugd: Junioren zesde in landenwedstrijd