­ Outdoor Brabant: Sterk internationaal deelnemersveld bij vierspannen - KNHS

Outdoor Brabant: Sterk internationaal deelnemersveld bij vierspannen

Geplaatst op 04 september 2017 in Mennen & para

Van donderdag 7 t/m zondag 10 september vindt op landgoed de Prinsenhoeve de 32ste editie van Outdoor Brabant plaats. Aan de internationale vierspanwedstrijden die zowel individueel als met landenteams verreden nemen niet alleen het gehele individuele en team podium van de afgelopen Europese Kampioenschappen deel maar ook mondiale toppers zoals wereldkampioen Boyd Exell (AUS) en de Amerikaan Chester Weber.

Aan de springrubrieken nemen alle regionale toppers deel, inclusief eerdere Grote Prijs winnaars zoals Koen Leemans, Rob Heijligers, Anne Martine van Liere en Bianca Schoenmakers.

"Ik ben trots op zo'n sterk deelnemersveld" zegt toernooidirecteur John de Vos. "De Europese Kampioenschappen zijn net achter de rug en toch zien we al die toppers hier in Breda straks weer tegen elkaar strijden. En reken maar dat ze er weer voor gaan."

De kersverse Europees kampioen IJsbrand Chardon gaat ervoor in deze laatste outdoorwedstrijd van het seizoen, die tevens kwalificatiewedstrijd is voor de wereldbekercompetitie. “Het afgelopen Europees Kampioenschap in Gothenburg was fantastisch! Ik ging natuurlijk met het doel om kampioen te worden en dat is gelukt!,” aldus de kersverse Europees Kampioen. “ Het was een fantastische ervaring midden in de stad met zoveel publiek en media aandacht. Toch verwacht ik dat Breda minstens zo spannend gaat worden. Jeroen Houterman heeft de afgelopen jaren hele uitdagende parcoursen voor ons bedacht…. Daar reken ik dit jaar ook weer op. Ook hebben we in Breda de niet-Europeanen in het deelnemersveld en wees eerlijk, Boyd Exell en Chester Weber zijn niet de eerste de besten. En ik verwacht eigenlijk dat de Europeanen die zich tijdens het EK niet in de prijzen reden, in Breda extra hun gram willen halen en alles op alles zetten tijdens deze laatste wedstrijd van het seizoen. Maar ik ga volgende week gewoon m’n eigen wedstrijd rijden! Ik neem hetzelfde vierspan mee als naar Gothenburg maar misschien wissel ik een van de voorpaarden om de afstand bij de dressuur meteen wat groter te maken! ”

Programma editie 2017
Met twee geslaagde wereldkampioenschappen in 2015 (ponymennen) en 2016 (vierspannen paarden) heeft Outdoor Brabant binnen de internationale vierspansport een prachtig visitekaartje afgegeven. Daarom staat ook dit jaar de vierspansport centraal. Outdoor Brabant is de enige internationale vierspanwedstrijd in Nederland met een officiële landenwedstrijd. Voor de vierspannen staat op vrijdag de dressuur op het programma, op zaterdag de marathon en op zondag de vaardigheid. Ook de springrubrieken krijgen een plekje. 
Op vrijdagmiddag staat natuurlijk de Business-to-Business borrel weer op het programma. 
Kaarten - alleen nodig in het weekend, donderdag en vrijdag is de toegang gratis - zijn verkrijgbaar via www.outdoorbrabant.nl

Bron: persbericht

Ander Nieuws

  • Opnieuw O-status voor Driving Valkenswaard International
    Opnieuw O-status voor Driving Valkenswaard International
  • Diverse data voor Nederlandse kampioenschappen bekend
    Diverse data voor Nederlandse kampioenschappen bekend
  • Vanaf maandag 8 februari Online Menproeven Beoordelen
    Vanaf maandag 8 februari Online Menproeven Beoordelen