­ Para-ruiter Gert Bolmer beëindigd indrukwekkende topsportloopbaan - KNHS

Para-ruiter Gert Bolmer beëindigd indrukwekkende topsportloopbaan

Geplaatst op 02 januari 2017 in Dressuur & Para

Para-dressuurruiter Gert Bolmer heeft bekend gemaakt te stoppen met het rijden van wedstrijden. Bolmer reed in 1997 zijn eerste internationale wedstrijd, nam deel aan drie Paralympische Spelen, won in zijn indrukwekkende loopbaan 14 medailles op internationale kampioenschappen en werd vijf keer gehuldigd als Nederlands kampioen.

In 1990 begon Gert Bolmer met paardrijden. In 1997 reed hij zijn eerste internationale wedstrijd, in 1999 was het WK in Denemarken zijn eerste internationale kampioenschap was het WK. Met verschillende paarden reed Bolmer op twee WK’s, hij nam drie keer deel aan de Europese Kampioenschappen en was succesvol op drie opeenvolgende Paralympische Spelen in Sydney, Atlanta en London. Op zijn palmares prijken 14 internationale medailles en Gert werd vijf keer gehuldigd als Nederlands kampioen.

Gert Bolmer laat weten dat de reden om te stoppen is dat zijn balans op het paard steeds slechter wordt en dat het daardoor moeilijker is om progressie te boeken en goed te kunnen trainen.

Foto: Gert Bolmer en Aerro H (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Nederlandse dressuurjeugd oppermachtig bij CDI Exloo
    Nederlandse dressuurjeugd oppermachtig bij CDI Exloo
  • Zonen van Totilas meldden zich bij CDI Exloo
    Zonen van Totilas meldden zich bij CDI Exloo
  • Edward Gal weer superieur met zijn Totilas-zonen
    Edward Gal weer superieur met zijn Totilas-zonen