­ Patrick Lemmen derde in Grote Prijs Kronenberg - KNHS

Patrick Lemmen derde in Grote Prijs Kronenberg

Geplaatst op 14 mei 2017 in Springen

Patrick Lemmen was vandaag met Ideaal op een derde plaats de beste Nederlander in de Grote Prijs van het CSI op De Peelbergen in Kronenberg. De zege ging naar Katrin Eckermann die een uiterst succesvol concours had in Limburg.

Van de 58 combinaties in de Hansen Dranken Grote Prijs drongen 16 combinaties door tot het slotstuk. Eckermann hield met haar paard Padinus-dochter Dukendy de Spanjaard Escobar, die voor deze proef KWPN’er Cunselor (v. Judgement) zadelde, nipt op afstand met achthonderdste verschil. “Er stond een faire, maar best pittige proef met een barrage waarin deze merrie goed tot haar recht komt”, vertelt de winnares. “Er waren niet veel langere lijnen, dat werkt voor ons niet. Ik moet haar aan elkaar blijven rijden en dat ging nu uitstekend. Wat ze mist aan vermogen, maakt ze dubbel en dwars goed met haar wilskracht.”

Over wilskracht beschikt ook de merrie die Patrick Lemmen aan de start bracht voor Carpe Diem Equestrian Team. “Ideaal heeft de nodige capaciteit, maar ze heeft nogal een eigen mening”, lacht de Limburger die een seconde toe moest geven op de winnende tijd. “Ik moest vrij vooraan starten en wist dat er na mij waren die sneller konden. Maar ik ben heel tevreden, dit is op dit moment mooi genoeg.” Met de derde plaats voegde de ruiter uit Grashoek eveneens zijn tweede overwinning van het weekend toe aan zijn palmares.

Voor de volledige uitslagen kijk hier

Bron; Persbericht De Peelbergen

Ander Nieuws

  • Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
    Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
  • Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
    Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
  • CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd
    CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd