­ Philippe Houtackers KNHS Indoorkampioen B-springen - KNHS

Philippe Houtackers KNHS Indoorkampioen B-springen

Geplaatst op 24 maart 2017 in Springen

In het laatste weekend van de KNHS Indoorkampioenschappen is Philippe Houtackers met Very Nice afgetekend kampioen geworden in het B-springen voor paarden. De 13-jarige ruiter ontving van juryleden Ehrens en Vos 89,5 punten voor zijn rijstijl. Anouk van den Brink en Ivo Steeghs wonnen zilver en brons in de PK International prijs.

In het KNHS Indoorkampioenschap springen voor B-paarden gingen 33 combinaties van start, 25 van hen kwamen er vervolgens in de barrage.
Bondscoach Rob Ehrens was samen met instructeur Arjen Vos jury van het kampioenschap dat op rijstijl beoordeeld werd. Alle combinaties kregen na hun basisparcours direct hun beoordeling te horen met daarbij een toelichting door een van de juryleden. Leuk om te zien was dat diverse ruiters duidelijk iets hadden gedaan met de opmerkingen en in de barrage al wisten te verbeteren.
Kampioen Philippe Houtackers reed op de zeer geroutineerde Very Nice het netste parcours. Deze Very Nice werd voorheen door Tim Hendrix op het hoogste niveau inde sport gereden. Philippe vertelt over zijn parcoursen: “Het ging echt heel goed. In de eerste manche reed ik nog een beetje terug, maar in de barrage kon ik mooier ritme houden. Ik ben echt super blij dat ik de kans heb om dit paard te rijden. Hij doet alles goed en heeft altijd zin om te werken. Mijn vader kent de familie Hendrix goed en zo mocht ik Very Nice gaan rijden. Nu ga ik L met hem starten, waarschijnlijk dit weekend al.”
Vorige week reed Philippe ook mee met zijn pony in het Z-springen. “Dat ging niet zo goed, toen lag ik in het zand”, vertelt de 13-jarige Mavo scholier.

Achter de kampioen wisten ook de winnaars van zilver en brons 80 punten of meer te scoren. De 15-jarige Anouk van den Brink ontving voor haar parcours met Happy 83 punten. Ivo Steeghs kreeg met Haranta 80 punten van de heren Ehrens en Vos. Uitslag KNHS Indoorkampioenschap B-springen, PK International prijs
1. Philippe Houtackers (Weert) – Very Nice, 0-89,5 stijlpunten
2. Anouk van den Brink (Vinkenbuurt) – Happy, 0-83 stijlpunten
3. Ivo Steeghs (Panningen) – Havantha, 0-80 stijlpunten

Foto: Digishots

Complete uitslagen

Categorie: KNHS Indoorkampioenschap 2016

Ander Nieuws

  • Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
    Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
  • CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd
    CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd
  • Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021