Prinses Margarita beschermvrouwe KNHS Young Leaders Program

Geplaatst op 20 maart 2017

Vandaag maakt de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie bekend dat Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margarita de Bourbon de Parme beschermvrouwe wordt van het nieuwe jeugdprogramma van de KNHS: Het Young Leaders Program.

In dit project doorlopen kinderen op maneges een gestructureerd programma met voortdurend groeiende verantwoordelijkheden. Ze ontwikkelen unieke leiderschapsvaardigheden door hun omgang met paarden. Met dit programma ontmoet de paardensport de maatschappij. Vele duizenden deelnemers zullen de komende decennia waardevolle ervaringen opdoen die hen zullen helpen succesvol te zijn in onze complexe maatschappij.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margarita: “Toen ik hoorde van het Young Leaders Program was ik direct van het concept gecharmeerd. Een programma waarin kinderen op de manege uitgedaagd worden, verantwoordelijkheden krijgen en gaandeweg een ontwikkelingstraject doorlopen, zal een enorme verbreding van hun ervaringen zijn. Ik ondersteun dit programma van harte.”

Internationaal wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de omgang met paarden een beroep doet op sociale, mentale en communicatieve vaardigheden. Door de omgang met paarden leren kinderen gedisciplineerd te werken, helder te communiceren, consequent te zijn, door te zetten maar ook liefdevol te verzorgen. De kinderen ontwikkelen zich tot ondernemende, zelfstandige, sociaal vaardige en zelfredzame volwassenen, die zowel in de paardensport als in de maatschappij een dragende en leidende rol kunnen spelen. Een nieuw concept in Nederland.

“Met dit programma verbreedt de KNHS de beleving van paardrijden voor die duizenden kinderen die nergens liever zijn dan op de manege. Niet alleen op een paard, maar juist naast en met een paard is er verschrikkelijk veel te leren. We zijn zeer vereerd dat Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margarita dit bijzondere jeugdplan wil ondersteunen,” aldus Marlies Reibestein, bestuurslid van de KNHS.

Meer informatie over het KNHS Young Leaders Program: www.youngleaders.nl.

Foto: Luifoto (Matthew van Veen)

Categorie: Young Leaders Program

Ander nieuws

  • EK U25: Net geen kürmedaille voor Denise Nekeman
    EK U25: Net geen kürmedaille voor Denise Nekeman
  • Zilveren KNHS-onderscheidingen voor Janus Plaisier en Piet Lelieveld
    Zilveren KNHS-onderscheidingen voor Janus Plaisier en Piet Lelieveld
  • WINACTIE PASSE-PARTOUT TICKETS WK JONGE DRESSUURPAARDEN
    WINACTIE PASSE-PARTOUT TICKETS WK JONGE DRESSUURPAARDEN
Wij maken gebruik van cookies Ok