­ Programma NK Dressuur in Ermelo bekend - KNHS

Programma NK Dressuur in Ermelo bekend

Geplaatst op 24 maart 2017 in Dressuur & Para

Dit jaar wordt het NK Dressuur voor de derde keer in de prachtige ambiance van het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo gehouden. De afgelopen jaren hebben vele mooie winnaars plaatsgenomen op het podium; zo ging Diederik van Silfhout er vorig jaar vandoor met de overwinning in de Zware Tour.

Het NK is dit jaar het toneel van de laatste observatie van het EK. Bondscoach Rien van der Schaft zal bekend maken welke ruiters het Nederlandse team gaan vertegenwoordigen op het EK In Gotenburg. Tevens zal ook bekend worden welke combinaties mogen deelnemen aan het WK Jonge Dressuurpaarden, begin augustus in Ermelo. Na het grote succes van de Triple V Team Dressuur van afgelopen jaar zal het in deze editie wederom plaatsvinden. Een grote verandering is dat de Para-dressuur finale verzet is naar de zaterdag. Met een bomvol goed sportprogramma met vele highlights is er zeker reden genoeg om dit gezellige en sportieve evenement te bezoeken.

Donderdag 13 juli
De donderdag staat in het teken van de Pavo Selectie van het WK Jonge Dressuurpaarden. De 5-, 6-, en 7-jarige toppers zullen zich van hun beste kant laten zien in de dressuurpiste.

Vrijdag 14 juli
Vrijdagochtend komen de junioren in actie. Hierna zullen zij het stokje overgeven aan de Para-ruiters. Naast de Kingsley Grand Prix staan eveneens de eerste onderdelen van de Junioren, Young Riders, U25, Lichte Tour en ZZ-Zwaar op het programma.

Zaterdag 15 juli
Dressuurliefhebbers kunnen ook zaterdag naar hartenlust van de sport genieten. Niet alleen verschijnen de jonge dressuurpaarden weer in de arena tijdens de selecties voor het WK Jonge Paarden, ook worden onder andere de Kleine Finale van de Kingsley Grand Prix Special en de finales van de Kür op Muziek voor de Para-dressuur, ZZ-Zwaar en Lichte Tour verreden.

Zondag 16 juli
Het programma van zondag is gevuld met finales. Zo zullen de finalisten van de Kür op Muziek van de Junioren, Young Riders, U25 en Kingsley Grand Prix om de titel Nederlands Kampioen strijden. Ook leuk; de onderdelen van de Triple V Team Dressuur vinden in de middag plaats!

Bekijk het volledige programma.


De kaartverkoop voor het NK Dressuur start in april. KNHS-leden kunnen tijdens het kampioenschap weer gratis parkeren op het Nationaal Hippisch Centrum. Houd de pagina knhs.nl/ledenvoordeel in de gaten voor de speciale ledenactie!

Bron: NK Dressuur

 

Ander Nieuws

  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek
    Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek
  • Inschrijving WK Jonge Dressuurpaarden geopend
    Inschrijving WK Jonge Dressuurpaarden geopend