­ Provincie Gelderland sponsorpartner NK Dressuur - KNHS

Provincie Gelderland sponsorpartner NK Dressuur

Geplaatst op 12 juli 2017 in Dressuur & Para

De provincie Gelderland is sponsorpartner geworden van het NK Dressuur. Hierdoor heeft het evenement een toevoeging aan haar naam gekregen en is omgedoopt tot NK Dressuur Gelderland. Het evenement vindt plaats van donderdag 13 juli tot en met zondag 16 juli op het Nationaal Hippisch Centrum in het Gelderse Ermelo.

Bas Verhoeven, organisator van het NK Dressuur Gelderland: “We zijn ontzettend trots op deze samenwerking. Niet alleen de financiële basis van ons evenement wordt hierdoor versterkt, ook is het fijn om te merken dat de overheid dit paardenevenement een warm hart toedraagt. Dat is ook bevorderlijk voor de continuïteit van dit prachtige dressuurfestijn.”

Jan Markink, gedeputeerde sport van de provincie Gelderland: “Gelderland is met haar gevarieerde natuur, mooie bosrijke omgeving en vele ruiterpaden bijzonder aantrekkelijk voor ruiter en paard, zowel van binnen als buiten de provincie. Met het NK Dressuur Gelderland laten we iedereen zien dat paardensport en zeker de dressuursport, leeft in Gelderland. Sportevenementen zoals paardensportevenementen, maken zichtbaar hoe dynamisch en mooi de provincie Gelderland is.”

Gelderland: bruisende paardensport provincie!

Gelderland is een bruisende provincie met spraakmakende sportevenementen. Het NK Dressuur Gelderland is een prachtig voorbeeld van een aansprekend topevenement. Hier kan iedereen kijken naar sport op hoog niveau. De afgelopen jaren heeft de provincie Gelderland flink geïnvesteerd in prachtige sportaccommodaties en succesvolle sportevenementen zoals het WK Jonge Dressuurpaarden, Outdoor Gelderland en Jumping Achterhoek. En de komende jaren wordt daarop voortgebouwd.

Het gaat de provincie bij evenementen niet alleen om de topsport, maar vooral ook om de verbinding met sportieve en maatschappelijke side events en de golf van enthousiasme en sportieve energie die hierdoor loskomt. Daarom is het belangrijk dat iedereen, van jong tot oud, met of zonder beperking, MKB of groot bedrijf, geïnspireerd kan raken door sport.

Tijdens het NK Dressuur Gelderland, maar ook bij de andere paardensportevenementen die dit jaar in Gelderland plaatsvinden, komen ook Gelderse talenten en Gelderse topruiters in actie. De provincie draagt er graag aan bij om dit mogelijk te maken. Want ook met paardensport wordt het beste uit Gelderland gehaald!

Geschiedenis NK
Deze aankomende editie is alweer het derde NK Dressuur in Gelderland sinds het van Hoofddorp naar Ermelo verhuisde. Voordat het NK in Hoofddorp werd georganiseerd was de provincie Gelderland als eens eerder gastheer van het NK, tijdens Outdoor Gelderland (Arnhem), waar het tevens 3 jaar plaats heeft gevonden.

Bron: persbericht

Categorie: NK Dressuur

Ander Nieuws

  • Alex van Silfhout ziet potentie bij KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Vragender
    Alex van Silfhout ziet potentie bij KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Vragender
  • Verslag dressuurforum 27 februari 2023
    Verslag dressuurforum 27 februari 2023
  • Dinja van Liere tweede in wereldbekerwedstrijd Den Bosch
    Dinja van Liere tweede in wereldbekerwedstrijd Den Bosch