­ Robert Overbeek nieuwe Nederlandse bondscoach Reining - KNHS

Robert Overbeek nieuwe Nederlandse bondscoach Reining

Geplaatst op 31 maart 2017 in Reining

De KNHS heeft Robert Overbeek (51, Rotstergaast) vastgelegd als bondscoach voor de Nederlandse reiningruiters. Hij neemt hiermee het stokje over van Dave Young, die deze functie van 2013 tot en met 2016 vervulde.

“We zijn erg blij met de aanstelling van Robert,” zegt Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS. “Met hem aan boord zetten we een volgende stap in de ontwikkeling van de Nederlandse reiningsport. Robert maakte tot nu toe deel uit van het KNHS Reiningforum; hij kan als geen andere de verbinding leggen tussen de technische commissie, het forum en andere partijen die zich in Nederland bezig houden met de reiningsport.”

Robert Overbeek heeft samen met zijn vrouw Joke Overbeek–Fennema onder meer een paardenbedrijf in Rotstergaast. In 1995 begonnen zij met het fokken van Quarter Horses voor de reiningsport en Working Cow Horse. Verschillende paarden uit hun eigen fokkerij hebben op internationaal niveau gepresteerd in de reiningsport. Overbeek is sinds vijf jaar opgenomen in de jury van het fokprogramma van de DQHA (Duitse Quarter Horse stamboek).

Overbeek is Ingenieur Technische bedrijfskunde en sinds 1992 zelfstandig ondernemer in de automotive wereld (autobedrijven, tankstations en schadebedrijven) en onroerend goed.

In 2017 wordt het NK Reining gehouden van 7 t/m 11 juni bij Reining Center Meertenhof in Grathem, het EK Reining Senioren en het WK Reining Junioren en Young Riders vindt zoals afgelopen jaar plaats in Givrins (Zwitersland) van 9 t/m 12 augustus.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de reiningsport op www.knhs.nl/reining
Bekijk het profiel van Robert in de Mediaguide

Categorie: reining

Ander Nieuws

  • Actueel overzicht hippische kaders februari 2020
    Actueel overzicht hippische kaders februari 2020
  • Actueel overzicht hippische kaders – 1 januari 2020
    Actueel overzicht hippische kaders – 1 januari 2020
  • Belangrijke paardensportevenementen in 2020
    Belangrijke paardensportevenementen in 2020