­ Ruben Romp tweede in vijfsterren Grote Prijs Hickstead - KNHS

Ruben Romp tweede in vijfsterren Grote Prijs Hickstead

Geplaatst op 30 juli 2017 in Springen

Ruben Romp is op een fantastische tweede plaats geëindigd in de vijfsterren Grote Prijs van Hickstead, beter bekend als de The Longines King George V Gold Cup. In de barrage viel op de voorlaatste hindernis de eerste balk die Ruben’s merrie Audi’s Teavanta II C Z aanraakte in de Grote Prijs. De winst ging naar de Braziliaan Yuri Mansur en de eerder door Bart Bles gereden merrie Babylotte. Met derde plaatsen van Harrie Smolders in Berlijn en Johnny Pals in Samorin was het een succesvol weekend voor de Nederlandse ruiters.

Het was een loodzware en technisch moeilijke The Longines King George V Gold Cup vandaag in Hickstead. Hoewel de zon volop scheen was de bodem zeker nog nat van de afgelopen regenachtige dagen in Zuid-Engeland. Slechts vier van de 46 combinaties hielden alle balken in de lepels in de eerste ronde. Daaronder Ruben Romp en zijn in topvorm verkerende merrie Audi’s Teavanta II C Z. Ook in de Nations Cup afgelopen vrijdag sprong de merrie twee keer foutloos.
Ruben moest als derde in de barrage nadat er al een resultaat van 4 en 8 strafpunten was behaald. Heel safe en vlot ging Romp door het barragparcours. De bovenste plank van de voorlaatste hindernis - de beruchte Hickstead plankensprong – viel en daarmee was Ruben zeker van de tweede plaats omdat hij tot dan de snelste tijd had.

Yuri Mansur reed als laatste ruiter foutloos met de merrie KWPN-merrie Babylotte die hij vorig jaar van De Havikerwaard kocht voor wie Bart Bles haar internationaal reed. De volgorde in de The Longines King George V Gold Cup was hetzelfde op 1 en 2 als in de Nations Cup vrijdag, Brazilië en Nederland.

Klik hier voor de volledige uitslag


Harrie Smolders derde in Championat van Berlijn

De Global Champions Tour wedstrijd in Berlijn werd vandaag afgesloten met het Championat van Berlijn. Een vijfsterren Grote Prijs over een hoogte van 1.50m. Harrie Smolders bevestigde zijn grootse vorm van de afgelopen weken en eindigde met een foutloze barrage op de derde plaats met Capital Colnardo. Christian Ahlmann won, Alberto Zorzi werd tweede.

Tien combinaties kwamen terug voor de barrage in het Championat van Berlijn. Harrie reed een vlotte ronde zonder teveel risico te nemen met de mooie Capital Colnardo, die Harrie rijdt voor zijn pupil Audrey Coulter. Het was de derde keer dat Harrie de Holsteiner reed en wederom met succes.

Klik hier voor de volledige uitslag


Johnny Pals derde in viersterren Grote Prijs Samorin

Met twee foutloze ronden in de viersterren Grote Prijs van Samorin is Johnny Pals met de merrie Wesselina derde geworden. In de winning round kwamen 15 combinaties terug. Pals reed de Cumano-dochter foutloos in de tijd van 46.86. Alleen de Oostenrijker Christian Rhomberg en Jeroen Dubbeldam’s pupil Wilton Porter deden het beter, waardoor Pals op de derde plaats mocht terugkomen in de huldiging.

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Ruben Romp en Audi's Teavanta II C Z (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF